• BIST 9605.39
  • Altın 2481.326
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.6119
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Başkan Gümrükçüoğlu’dan Su İle İlgili İddialara Cevap

Başkan Gümrükçüoğlu’dan Su İle İlgili İddialara Cevap
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un suyunda kolibasili bulunduğu şeklindeki iddialara Büyükşehir Belediye...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un suyunda kolibasili bulunduğu şeklindeki iddialara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında sert yanıt verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, söz konusu iddianın tamamen yalan olduğunu belirterek, "Tenkitler olur ama şu cümle kimseye yakışmıyor: "İçme suyumuzu ağzına kadar kolibasili doldurdular" diyor. Bunu söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Bunu söyleyen alacak benim gibi tahlil sonuçlarını gösterecek. Diyecek ki "işte tahlil sonuçları." Kimse halkı infiale yöneltemez. Bu halk sağlığıyla ilgili bir iştir, böyle beyanat olmaz" diye konuştu.

Suyun sürekli analizlerden geçirildiğini, şehrin değişik noktalarından alınan suyun tahlil edildiğini yapılan tahlil sonucunda Trabzon'un suyunun tertemiz olduğunun net olarak görüldüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu : "Ben hekimim, daha öncede böyle bir iddia ortaya atıldı, iddia sahibini mahkemeye verdim. Böyle bir şey olmaz, böyle bir yalan konuşulmaz. Bunu dediğiniz zaman çıkartacaksınız tahlili göstereceksiniz. İşte ben gösteriyorum. Trabzon'un suyu Atasu Barajı'ndan karşılanıyor değil mi? Kolibasili olup olmadığını nerde ölçeriz? Üç kuruluş ile çalışıyoruz. Birincisi TİSKİ'nin kendi laboratuarıyla, ikincisi Halk Sağlığı laboratuarıyla, üçüncüsü Trabzon'a en yakın olan Samsun Hıfzıssıhha Bölge laboratuarı ile çalışıyoruz. Bu üç kurumda suyumuza sürekli olarak tahlil yaptırıyoruz. Bunların kontrollerinde suda kolibasili varsa, benim o zaman o suyun kullanılmasını hemen durdurmam lazım. Bu nasıl bilgisiz ve sorumsuzlukla kullanılmış bir cümledir" ifadelerini kullandı.

Suyun ağzına kadar kolibasili olması durumunda herkesin hastanede olması gerektiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, " "İçme suyu ağzına kadar kolibasili ile dolsa 760 bin insanın hastanelerde olması lazım. Biz çay içtiğiniz kahvehanenin musluğundan, evinizden su alıp tahlil yapıyoruz. İşte tüm tahlil sonuçları benim elimde. Suyumuz tertemiz. Bu şekildeki iddia külliyen yalan. Bakın 7 Mart, 11 Mart, 14 Mart 2016 tahlilleri burada. Her gün yapılan tahliller burada. Tüm değerlendirmelerin yapıldığı tahliller burada. Şehrin her tarafından bu şekilde su anılıp tahlil yapılıyor. Lütfen Allah aşkına insanları sorumluluk hissine davet ediyorum. Ağzından çıkanı kulağın duyacak, neyi konuştuğunu bilecek insanlarımız. Diğer konularla sizi hiç meşgul etmek istemiyorum ama insan sağlığı, su tahlili hadisesinde böyle beyan olmaz. Bunu okuyanlar buna inansa o musluklara hiç dokunmayıp hemen pet şişe su alıp kullanması lazım. Bu konuda herkesin lütfen hassasiyetini özellikle istirham ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu’dan Su İle İlgili İddialara Cevap

Başkan Gümrükçüoğlu’dan Su İle İlgili İddialara Cevap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim