• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKAPARK'ın 23 Nisan 2018'de açılmasının ön görüldüğünü dile getirerek, "Burası turizmin kaynağı...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKAPARK'ın 23 Nisan 2018'de açılmasının ön görüldüğünü dile getirerek, "Burası turizmin kaynağı olacak" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda turizmciye ANKAPARK'ı gezdirdi. Turizmcilere ANKAPARK Koordinasyon Merkezi'nde parka ilişkin açıklamalarda bulunan Gökçek, sonrasında parkta yer alan oyuncakları tek tek tanıttı.

Park gezisi öncesinde açıklamalarda bulunan Gökçek, turizmcilerden parka ilişkin bazı öneriler aldığını, parkın ücretinin ise henüz belli olmadığını kaydetti. Gökçek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Fiyatın ne olacağı şuanda belli değil, arkadaşlar diyor ki, "fazlada ucuz olmasın" diyor. Disneyland'da giriş 170 avro bizde normal şartlar içinde düşündüğünüzde 25 avro. Herhalde 2 fiyat yapacağız. Ankaralılara Ankara Kart veriyoruz. Yeni yapacağız bunu. Bu teklifte turizmci arkadaşlardan çıktı. Ankaralılar böyle girerken turizmci arkadaşlar iki misli fiyata girmiş olacak. Böyle bir şey düşünüyoruz. Henüz netleşmiş bir şey yok."

Başkan Gökçek, parkın açılışının ise 23 Nisan'da yapılmasını ön gördüklerini dile getirerek, "Bu sene biter burası ama erken açarsak ölü doğar. Ama önü açık bir tarihte açarsak çok daha iyi olur. Biz nasip olursa önümüzdeki sene Nisan ayında açmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Gökçek, parkın işletmesini ise dünya üzerinde en az 10 adet yer işleten bir firmaya vermek istediklerini söyledi. Gökçek, birçok kişinin "neden buraya bu kadar para yatırdın?" şeklinde soruları ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Ankara turizmde sıfır Ankara'ya sadece diplomatlar geliyor. Turist olarak gelen yok. Burası turizmin kaynağı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en çok oyuncağının ise bu parkta yer aldığına dikkat çeken Gökçek, bin 217 tane oyuncak bulunduğunu dile getirdi.

Başkan Gökçek'e Roller Coaster azizliği

Turizmcilere parkı tanıtan Gökçek, hız treni olarak bilinen Roller Coaster basın mensuplarının fotoğraf çekimi için sensör üzerinden geçmesi ile kilitlenerek hareketsiz kaldı. Gökçek, sensörlerin hareketi algıladıkları zaman kendini kilitleyerek, güvenliğinin sağlandığını ifade etti.

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim