• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Başkan Gökçek Polatlı’da

Başkan Gökçek Polatlı’da
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Polatlı'ya son 3 yıl içerisinde yaklaşık 176 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Helali...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Polatlı'ya son 3 yıl içerisinde yaklaşık 176 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Helali hoş olsun" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi ilçelerde düzenlenen mitinglerini sürdürüyor. Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce Polatlılı vatandaşa seslenen Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye son 3 yıl içerisinde yapılan hizmetleri anlattı, yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Alanda sevgi gösterileri ile karşılanan Gökçek, "Maşallah miting alanı dolu, arka tarafta bir miting kalabalığı daha var" diyerek başladığı konuşmasında, "Sizlere bazı sözler verdik. 3 sene içerisinde Polatlımıza yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar 3 senede kaç lira olsa yeter sizce? 175 trilyonluk (eski parayla) yatırım yaptık. Size helali hoş olsun" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'a dökülen asfaltın dörtte birini Polatlı'ya döktük"

Gökçek, yapılan yatırımları anlatmaya Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği çalışmalarla başladı. Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Sadece Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından 567 bin 891 ton asfalt attık. Yani İstanbul'a dökülen asfaltın dörtte birini Polatlı'ya döktük. 13 adet köy yoluna asfalt atıldı. 2 adet grup yolu, 106 kilometre yol açımı, 6 bin metre bariyer yapıldı. 116 bin 871 metrekare kaldırım döşendi. 14 kilometre imar yolu, 12 kilometre sanayi, hastane, borsa yolu yapıldı. 4 kilometre oto korkuluğu döşendi. Meydan düzenlemesi yapıldı. Türkkarsak Mahallesi, Karabenli Mahallesi, Hacımuslu Mahallesi, Ilıca Mahallelerinin menfez çalışmaları tamamlandı."

Gökçek, ASKİ tarafından üç yıl içerisinde 44 milyon 842 bin 481 liralık yatırım yapıldığını anlatırken, "27 bin 650 metre içme suyu hattı, 6 bin 855 metre atık su hattı döşedik. 13 adet içme suyu arıtma tesisi yaptık. 2 bin 328 metre yağmur suyu hattının yapımı tamamlandı, 6 adet yeni su kuyusu açıldı. 50 adet otomatik klorlama ünitesi, 1 adet hizmet binası yaptık.16 adet de araç aldık" diye konuştu.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı'na talimat verdiğini ve Polatlı'yı bu yaz içerisinde çiçekle donatacaklarını anlatan Gökçek, ilçeye dev bir park ve mesire alanı yapılacağı müjdesini de verdi. Gökçek, "Polatlı'ya bu alanda 175 milyon 729 bin 448 liralık yatırım yapıldı. Orman ve Su işleri Bakanlığı'yla görüştüm, Milli Parkı da almaya çalışıyorum. Hangisini alırsam onu da size güzel bir mesire alanı olarak düzenleyip hizmetinize açacağız" şeklinde konuştu.

Gökçek Polatlı'da yapılan peyzaj çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"4 bin 650 adet çiçek dikimi, 46 bin 454 adet çalı dikimi, 1216 ağaç dikimi yapıldı. 486 adet kent mobilyası şehrin muhtelif yerlerine yerleştirildi. 15 adet okul, cami ve kamu kuruluşunun çevre düzenlemesi yapıldı. 30 adet caminin onarımı yapıldı. 17 adet köy konağının ile 11 adet imam evinin yapımı onarımı gerçekleştirildi. 125 adet oyun grubu da parklara dağıtıldı."

Çiftçi ve üreticiye her zaman destek verdiklerini anlatan Gökçek, "1 milyon 109 bin 251 lira köylümüze destek yaptık. 7 bin 500 kilogram kavuzsuz arpa desteği, 160 adet arılı kovan ve arıcılık malzemesi desteği, 961 adet silaj paketleme hizmeti, 266 adet akkaraman, teke, merinos cinsi küçükbaş hayvan desteği yapıldı. 11 bin 268 kilogram yem bitkisi tohumu desteği sağlandı, katı atık transfer istasyonu da hizmete açıldı" dedi.

Polatlı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandıktan sonra sosyal yardımlardan da yararlanmaya başladığını vurgulayan Gökçek, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından "7 bin 624 aileye 114 bin 360 koli gıda yardımı, 7 bin 339 aileye 7 bin 339 ton yakacak yardımı, 7 bin 107 aileye kırtasiye yardımı,7 bin 194 aileye kaban ve bot yardımı yapıldı" diye konuştu.

Kent estetiği Daire Başkanlığı'nın 1 milyon 269 bin 383 liralık yatırım gerçekleştirdiğini açıklayan Başkan Gökçek, "1 adet dekoratif saat kulesi yaptık. Gelen talepler üzerine 17 adet cami, okul ve derneklere destek sağladık. 1 adet havuz yapıldı. Bir tane daha yer bulursanız, yapmak istiyoruz, yurt dışından getirttim buraya koymak arzusundayım.Buranın simgesi olsun istiyorum. 980 metrekare tretuvar, 60 metre bordür onarımı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Gökçek, EGO tarafından da 279 adet trafik işaret levhası, 11 adet sinyalize kavşak yapımı gerçekleştirilirken, 10 bin 790 metrekare yol çizgisi çekildiğini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlattıktan sonra planlanan projeleri anlatan Gökçek şu ifadeleri kullandı:

"Gülveren Deresi'nin ıslahı var. Aile Yaşam Merkezi yapmak istiyoruz. Soğan üreticilerine bir müjde vermek istiyorum. Allah nasip ederse, biz belediye olarak kuru soğan tesisi kuracağız. Soğanlarınızı sizin istediğiniz gibi bekletip değerlenmesi için soğan işleme tesisini de Polatlı'ya hediye edeceğiz. 280 kilometre grup ve köy yolunu önümüzdeki aydan itibaren yapmaya başlıyoruz. Önümüzdeki seçimlere kadar Polatlı'da yapılmamış tek bir köy yolu kalmasın istiyoruz."

"Elinizi vicdanınıza koyun "evet" deyin"

Gökçek, 16 Nisan'da yapılacak referandumda vatandaşlara neden "evet" demeleri konusunda da açıklamalarda bulundu. "Elinizi vicdanınıza koyun düşünün" diyen Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

"'Hayır" verenler kimler? Elinizi vicdanınıza koyun düşünün. DHKP-C, PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda Bunlar nereye veriyor? Amerika nereyi destekliyor? Bunlardan birisi senin dostun mu? Her hain her terörist hayır veriyor. Her hain her terörist hayır veriyor ama her hayır verene terörist denilemez."

Başkan Gökçek Polatlı’da

Başkan Gökçek Polatlı’da

Başkan Gökçek Polatlı’da

Başkan Gökçek Polatlı’da

Başkan Gökçek Polatlı’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim