• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Genç’ten ’Ortak Dil’ Çağrısı

Başkan Genç’ten ’Ortak Dil’ Çağrısı
Elektrik Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası'nın yeni yönetim kurulu üyeleri Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret etti.

Elektrik Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası'nın yeni yönetim kurulu üyeleri Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret etti.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in ilk ziyaretçisi Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İlhan Metin, yönetim kurulu üyesi Erol Yalçın ve Yazman Çiğdem Işıkyürek oldu. 12. Olağan Genel Kurulda zorlu bir seçimden çıktıklarını belirten Metin, Döşemealtı'nın gelişen bir bölge olduğuna dikkat çekti. Metin, oda olarak işbirliği içinde çalışabileceklerini söyledi.

GÜNEŞ SEMPOZYUMU YAPILACAK

Çalışmaları hakkında bilgi veren Metin, sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma için kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için 6 meslek odası ile birlikte mesleki ve teknik işbirliği protokolü hazırlığı içinde olduklarını belirtti. İlhan Metin, bu yıl içinde düzenleyecekleri Güneş Sempozyumu için destek istedi.

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ GÜNEŞTEN ENERJİ ÜRETECEK

Bu konuda örnek bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Genç, "Yeniköy Pazaryeri'nin çatısına kurulacak güneş enerjisiyle 760 kw elektrik üreteceğiz. Bu projeyi ihale aşamasına getirdik. Yeni yaptığımız ve yapacağımız pazaryerlerinde bu sistemin altyapısını kuruyoruz" dedi.

MİMARLAR ODASI İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Başkan Genç, Elektrik Mühendisleri Odası'nın ardından Mimarlar Odası'nın yeni Başkanı Özge Köksal'ı ağırladı. İlçenin çehresini değiştirecek projelerini anlatan Başkan Genç, Döşemealtı'nın planlı ve boş alan bakımından kentin rezerv alanı olduğuna dikkat çekti. Batı ve Kuzeydoğu Çevreyolu'nun dağılım noktasının Döşemealtı olduğunu ifade eden Genç, "100 bin metrekarelik Otogar alanının planlaması tamamlandı. Bu proje hayata geçtiğinde Antalya trafiği rahatlayacağı gibi Döşemealtı İlçemiz de sosyal ve ekonomik anlamda hareketlenecektir" diye konuştu.

Mimarlar Odası Başkanı Köksal, Döşemealtı Belediyesi ile işbirliği içinde, ortak çalışmaya hazır olduklarını, kamu yararına olan her projede her zaman katkı koyabileceklerini söyledi.

Başkan Genç’ten ’Ortak Dil’ Çağrısı

Başkan Genç’ten ’Ortak Dil’ Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim