• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Gençer, “Ayvalık’ın Geleceği Çok Parlak”

Başkan Gençer, “Ayvalık’ın Geleceği Çok Parlak”
TÜBİTAK sunmak üzere Ayvalık ile ilgili bir proje hazırlayan Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i...

TÜBİTAK sunmak üzere Ayvalık ile ilgili bir proje hazırlayan Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i ziyaret ederek ilçenin tarihi ve coğrafi yapısı hakkında bilgiler aldılar.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, makamında kabul ettiği Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Ayvalık hakkındaki sorularını yanıtladı, onların merak ettikleri konular hakkında aydınlattı.

Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, "UNESCO projemiz var. Bu şehrin kültürel ve mimari yapılarının korunmasıyla ilgili örgüt olan UNESCO'nun Dünya miras listesi var. Geçmişten kalan kültürel şehirleri, kültürel olayları ve mekanları, binaları UNESCO'ya sunuyorsunuz. UNESCO'fda bunu uzun bir süre değerlendiriyor. Bu değerlendirme sürecinde şehir de başta öğrenciler olmak üzere şehir halkını bilinçlendiriyor. Ayvalık'ın endüstriyel mirası olan zeytin zeytinyağı sabunu ve zeytinyağı gibi ürünleri ve tarihi binaları var. Bunlarla ilgili ilçe halkına 3- 5 sene süren bilgilendirme yapışıyor. Bu süreçte sizler çok önemlisiniz. Bizler de belediye olarak bunlara önem veriyoruz. Bu açıdan hazırladığınız proje konusu olarak bunu ele aldığınız için teşekkür ediyorum. Burası çok farklı bir şehir dünyada çok az örneği olan" dedi.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK'a hazırladıkları proje için Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'e Ayvalık'ın SİT alanları, kentsel SİT alanları içindeki yapılaşmada uygulanan kurallar, bunlara uyulup uyulmadığı, restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

İlçenin tarihi dokusunun korunması için belediye olarak pilot bölge seçilen Talatpaşa Caddesi için proje hazırladıklarını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Talatpaşa Caddesindeki tabela ve görüntü kirliliğinin kaldırılması yönünde bir projemiz var. Bu bahar aylarında projeyi uygulayarak binaların üzerindeki aşırı yoğunluktaki tabelaları düzenli hale getireceğiz, koruma kurulu tarafından Ayvalık için seçilen pastel tonlardaki beş renk ile boyatarak binaların o tarihi dokularını ön plana çıkartacağız. Bunu yaptığımız zaman şehrin çok yerinde uygulanacaktır. Daha sonra Atatürk Bulvarında aynı projeyi uygulayacağız. Bu proje hayata geçtiğinde de halkın tarihi dokuların korunması bilinci arttırılmış olacak" diye konuştu.

Ayvalık'ın kendine özgü mutfak kültürü olduğunu da vurgulayan Gençer, Ayvalık'ın kendi kültürüyle yaşadığını, bu korunduğu takdirde kent bunun faydasını çok fazlasıyla göreceğinin altını çizdi. Bunu devam ettirilmesi halinde Ayvalık'ın geleceğinin çok parlak olduğunu de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim