• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Fazlı Kılıç, Marka Şehirler Zirvesi’ne Katıldı

Başkan Fazlı Kılıç, Marka Şehirler Zirvesi’ne Katıldı
Marka Şehirler Zivesi'nde konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, hayata geçirilen projeler ve kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında...

Marka Şehirler Zivesi'nde konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, hayata geçirilen projeler ve kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında kamu ve özel sektörün prestijli çalışmalarının Kağıthane'ye çekildiğini söyledi.

Markalaşan şehirlerin ülke ekonomisine olan katkısını arttırmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Marka Şehirler Zirvesi'nde markalaşmada bölgesel, ulusal ve yerel düzeyde uygulanan ekonomi politikaları ile kentsel dönüşümlerin şehirlere katkıları konuşuldu. CVK Bosphorus Hotel'de düzenlenen zirveye Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Türk ekonomisinin marka gücü olan firma sahipleri katıldı.

BAŞKAN KILIÇ KAĞITHANE'Yİ ANLATTI

150'nin üstünde prestij sahibi firmanın bir araya geldiği zirvede Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Kağıthane'yi markalaştıran projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Başkan Fazlı Kılıç, "Kağıthane aslında şehrin merkezinde olmasına rağmen şehrin uzağında ve esasında antik devirden bu yana yerleşim yeri olmasına rağmen Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerinde 20, 30, 40 yıl içerisinde gecekondulaşarak oluşmuş bir yerleşim yeri algısı vardı. Hemen bunu aşmaya çalıştık. Bu algıyı değiştirmeye başladık. Kağıthane'nin şehir merkezinde olduğu algısı oluşturmak için bir takım çalışmalar yaptık. Şimdi arama sitelerine girip İstanbul'un merkezi neresi diye baktığımızda Kağıthane Nato Caddesi, Çavdar Sokak, numara 36 diye karşımıza çıkıyor. Esasında tam şehrin merkezindeyiz" dedi.

"PRESTİJLİ ÇALIŞMALARI KAĞITHANE'YE ÇEKTİK"

Kağıthane'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tarihi yapıların da restore edildiğini ifade eden Kılıç, "Kağıthane tarihi ile ilgili çalışmalar yaptık. Bunlarda Büyükşehir Belediye Başkanımızın önemli çalışmaları oldu. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlıklarımızın çok önemli etkileri oldu. Bunların hepsinin başında Dolmabahçe - Kağıthane tüneli çok etkili oldu. Tünel sonrası Kağıthane şehir merkezine 5 dakika algısı oluştu, hemen arkasından milli arşiv sitesi yapıldı bunun sebebi de tünelin yapılmasıdır. Bu şekilde kamu ve özel sektörün prestijli çalışmalarını Kağıthane'ye çektik. İlk göreve geldiğimizde halkla yönetim arasında bir kopukluk olduğunu fark ettik. Göreve gelir gelmez belediyemizde makam odamızın kapısını kaldırdık. Cep telefonumuzu sürekli açıp tutup, kendimiz bakıyoruz. Kağıthane'yi 500 bin kişi bir aile olarak görüyoruz. Bütün bu çalışmalar halkla yönetim arasında karşılıklı güven ve saygı oluşturdu" diye konuştu.

Başkan Fazlı Kılıç, Marka Şehirler Zirvesi’ne Katıldı

Başkan Fazlı Kılıç, Marka Şehirler Zirvesi’ne Katıldı

Başkan Fazlı Kılıç, Marka Şehirler Zirvesi’ne Katıldı

Başkan Fazlı Kılıç, Marka Şehirler Zirvesi’ne Katıldı

Başkan Fazlı Kılıç, Marka Şehirler Zirvesi’ne Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim