• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Fadıloğlu: “Kırsalda Yaşanan Muayenehane Sıkıntısı Çözülecek”

Başkan Fadıloğlu: “Kırsalda Yaşanan Muayenehane Sıkıntısı Çözülecek”
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüştürülen yerlerde yaşanan hijyenik muayenehane sorununa...

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüştürülen yerlerde yaşanan hijyenik muayenehane sorununa çözüm getirdiklerini söyledi. Başkan Fadıloğlu, "Doktorlar, köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerindeki hasta muayenelerini artık hijyenik ortamda yapacak. Kırsalda yaşanan muayenehane sıkıntısı çözülecek" dedi.

Vatandaş sağlığını her şeyin üstünde tutarak hizmetlerini adil dağılım ilkesine göre sürdüren Şehitkamil Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden mahalle statüsüne dönüştürülen yerleşim alanlarına hizmet götürmeye devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi, köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde yaşanan muayenehane sorununu ortadan kaldırmak adına yeni inşa edilen sosyal tesisler bünyesinde doktorların muayenehane olarak kullanabilecekleri ayrı bir oda inşa ediyor. Böylelikle köyden mahalleye dönüştürülen alanlarda yaşanan muayenehane sorunu ortadan kaldırılacak ve doktorlar daha hijyenik ortamlarda hastaları muayene edebilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Özellikle köy ziyaretini yaptığımızda vatandaşımızın bizden bir talebi oldu. Doktorlarımızın belirli günlerde mobil olarak gidip muayene yaptıkları köyden dönüştürülen mahallelerimiz var. Sağlık Bakanlığımızın uygulamasıyla bilindiği gibi şehir merkezinde her 3 bin 500-4 bin nüfusa bir doktor veriliyor ve bu doktorun da bir aile sağlığı merkezi var. Köyden mahalleye dönüştürülen alanlardaki nüfusumuz bu kadar olmayınca, sabit doktor olmuyor. Köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim merkezlerine haftanın belirli günlerinde doktorlarımız giderek orada muayenelerini yapıp, reçetelerini yazıyor. Fakat doktorlarımızın fiziki şartları çoğu yerde müsait değildi. Doktorlarımız, ya bir cami köşesinde yada bir okul köşesinde muayene yapıyordu. Bu duruma bir çözüm üretmeye çalıştık. Yeni yapılan sosyal tesislerle birlikte, en azından hem doktorlarımızın sağlıklı bir çalışma ortamı elde etmesi hem de vatandaşlarımızın hijyen şartları içerisinde muayene olmasını sağlayacak mekan elde ettik" diye konuştu.

"BİR TAŞ İLE BİRKAÇ KUŞ VURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Planlı ve öngörülü çalışmanın önemine vurgu yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, kaynakların verimli kullanılması gerektiğini söyledi. Başkan Fadıloğlu, "Biz planlamaları yaparken bir taş ile birkaç kuş vurmaya çalışıyoruz ki kaynaklar daha verimli kullanılsın. Muayenehane için ayrı bir yer yapmaya kalkışsanız; güvenlik, elektrik, su gibi şeyler problem olacak. Bizim yaptığımız sosyal tesis içerisinde muayenehane sorunu çözülerek milletimize hizmet veriliyor. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var; milletin kaynağı millete hizmet ettiği müddetçe bir sıkıntı yok. Bu kaynakların hepsi milletin. En verimli şekilde yeniden millete yansımasına gayret gösteriyoruz. Mahalle olan köylerimizdeki muayene odaları da aynı zamanda sosyal tesis kadar milletimize hizmet etmiş olacak. İnşallah sağlıklı, huzurlu günler içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Fadıloğlu: “Kırsalda Yaşanan Muayenehane Sıkıntısı Çözülecek”

Başkan Fadıloğlu: “Kırsalda Yaşanan Muayenehane Sıkıntısı Çözülecek”

Başkan Fadıloğlu: “Kırsalda Yaşanan Muayenehane Sıkıntısı Çözülecek”

Başkan Fadıloğlu: “Kırsalda Yaşanan Muayenehane Sıkıntısı Çözülecek”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim