• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Ertekin, Bloomberg TV’de Şanlıurfayı Anlattı

Başkan Ertekin, Bloomberg TV’de Şanlıurfayı Anlattı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, Bloomberg TV'de Türkiye'de güzel işler yapılıyor fikrinden hareketle yola çıkan "Çıkış...

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, Bloomberg TV'de Türkiye'de güzel işler yapılıyor fikrinden hareketle yola çıkan "Çıkış Yolu" programında Sami Altınkaya'nın konuğu oldu. Başkan Ertekin programda, Şanlıurfa'nın ekonomik ve sanayi durumu ile mevcut potansiyellerini değerlendirdi.

Anadolu Sanayisinin gelişimini araştıran, sanayici ve iş adamlarının başarı öykülerini izleyiciyle buluşturan Sami Altınkaya'nın bu haftaki konukları Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş oldu. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" toplantısı öncesinde gerçekleştirilen programda, Suriyelilerin istihdamı ve çalışma izni, asgari ücretin artmasıyla oluşabilecek kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve işverenlere yapılacak devlet desteklerinin arttırılması adına yapılabilecek çalışmalar, elektrik enerjisinin bölgesel dağıtımı konusunda yeni yatırımların gerçekleştirilmesi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanılması konuları tartışıldı. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin gerçekleştirilen programda; Suriyeli vatandaşların GAP'ın sulama ayağının bitmesiyle tarım sektöründe rahatlıkla istihdam edilebileceğini, katma değerli ürünler üretilerek ilin ekonomisine ciddi katkılar sağlanacağını bu noktada 10 Mart 2016'da Şanlıurfa'da Marka Zirvesini gerçekleştirileceğini, enerji üretiminde güneş enerjisiyle birlikte biokütleden de yararlanılması gerektiğini, bu iki enerji kaynağının etkin kullanılmasıyla Atatürk Barajı'ndan birim zamanda elde edilen enerji miktarından fazla enerji üretilebileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim