• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Eroğlu: “Tokatspor Sahipsiz”

Başkan Eroğlu: “Tokatspor Sahipsiz”
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokatspor'un sahipsiz kaldığını ifade ederek iş adamlarına destek çağrısında bulundu.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokatspor'un sahipsiz kaldığını ifade ederek iş adamlarına destek çağrısında bulundu.

Tokat Gençlik Merkezi'nde "En genç belediye başkanı gençlerle buluşuyor" başlığında düzenlenen programa Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, konuk olarak katıldı. Gençlerle sohbet eden Başkan Eroğlu, eğitim hayatı ve belediye başkanlığı süreci, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Eroğlu, Tokatspor'un durumu ile ilgili soruya cevap verdi. Tokatspor Tokat'ın tanıtımına katkı sağlayan bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, "Fakat Tokatspor sahipsiz. Tokatspor şuanda birkaç tane yerel idareciye kalmış gidiyor. Vali bey, biz kısmen birkaç yöneticimiz haricinde Tokatspor'a çok sahip çıkılmıyor. Esnaftan iş adamlarımızdan çok sahip çıkmama da var. Yani bir kulübün yıllık maliyeti ortalama 4-5 milyon TL. Gelir ise ne kadardır Tokatspor'un ancak 1-2 milyon TL. Yani her yıl 3 milyon Tokatspor'a destek lazım. Biz belediyeyiz. Belediyelerinde belirli oranda yardım etme hakkı var. Yani bizim bir yılda amatör spor kulüplerine 750-800 bin TL'den fazla yardım etme hakkımız yok. Birde bizim Belediye Plevnespor var. Yani bir taraftan Belediye Plevnespor'a sahip çıkıyoruz o kulübü yaşatıyoruz. Birinci ligde mücadele veriyor. Diğer taraftan da Tokatspor'un bir yükü üzerimizde" dedi.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

İş adamlarına seslenen Başkan Eroğlu, "İş adamlarımızın da Tokat'a, spora sahip çıkması lazım. Bu kulüp hepimizin, bütün şehrin. Herkesin kendi kararınca Tokatspor'a destek vermesi lazım. Yoksa her sene bu yıl bir önceki yıl gibi hep böyle zor zanaat, borçla, rica ile minnetle bir şeyler yapılıyor. Birazda belki kalıcı bir takım gelir getirici işler yapılabilir. Ya da daha tasarruflu davranmak lazım. Yani futbolcu alırken ya da harcamaları yaparken biraz daha tasarruflu olmak lazım diye düşünüyorum. Bu nokta da biz bize düşeni yapıyoruz bundan sonrada yapacağız. Ama bizde bir yere kadar. Tokatspor'u belediye olarak tamamen bizim sırtlamamız çokta mümkün gözükmüyor. Çünkü şehrin başka öncelikleri de var. Şuanda Tokat'ın belediye anlamında çok hizmete ihtiyacı var. Yani biz daha çok kendimizi hizmete adapte ettik Ama sporu da geriye bırakmıyoruz, elimizden geldiği kadar destekliyoruz. Bir belediye başkanı olarak benim önceliğim Tokat. Tokat'ın daha güzelleşmesi, değişmesi gelişmesi. Bunu yaparken de Tokatspor'da buna katkı sağlayan bir kurumdur bu kurum olduğu içinden elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Diğer Tokatspor'u sevenlerin buna destek vermesi Tokatspor'un yaşaması anlamında büyük katkı sağlar" diye konuştu.

Başkan Eroğlu: “Tokatspor Sahipsiz”

Başkan Eroğlu: “Tokatspor Sahipsiz”

Başkan Eroğlu: “Tokatspor Sahipsiz”

Başkan Eroğlu: “Tokatspor Sahipsiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim