• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Erkoç Tgrt Habere Konuk Oldu

Başkan Erkoç Tgrt Habere Konuk Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TGRT Haber'de yayınlanan "Başkanlar Anlatıyor" programına konuk oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TGRT Haber'de yayınlanan "Başkanlar Anlatıyor" programına konuk oldu. Belma Belen'in sunduğu programda Başkan Erkoç, Kahramanmaraş'a yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşümün ve ulaşımın öncelikli çalışmaları olduğunu vurgulayan Başkan Erkoç, fiziki yatırımlar ve sosyal belediyecilikle ilgili çalışmalarını paylaştı.

Büyükşehir yasasıyla Kahramanmaraş'ın bütününün kalkınacağını ifade eden Başkan Erkoç, hayata geçirecekleri projelerle Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin en temiz ve en yaşanılır şehri haline getireceklerini belirtti.

Genç, dinamik ve profesyonel bir yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını dile getiren Başkan Erkoç, Kahramanmaraş'ta nefes alan her insanın yaşam standardını yükseltecek çalışmalarla yola devam ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Fatih Mehmet Erkoç, " Kahramanmaraş kadim medeniyetimizin önemli merkezlerinden, önemli illerinden biridir. Kahramanmaraş'ın kurtuluş mücadelesi Türk İstiklal Savaşı'nın da ilk kıvılcımıdır. 12 Şubat 1920'de Maraş işgalci güçleri dize getirerek inanç ve özgürlüğü uğruna istiklal ve istikbalini de kurtarmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli bir yere sahiptir." dedi.

EDEBİYATIN BAŞKENTİ

Başkan Erkoç sözlerinin başında Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği önemli şair ve yazarlara da değinerek, "Kahramanmaraş yetiştirdiği ender edebiyat ustaları, başta Necip Fazıl Kısakürek, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören gibi şair, yazar ve mütefekkirlerin memleketidir. Kısacası Kahramanmaraş şiirin ve edebiyatın başkentidir. Buda bize büyük mutluluk vermektedir. Kahramanmaraş her alanda üreten insanların şehridir" dedi. Başkan Erkoç, Kahramanmaraş'ın doğal güzellikleri, bitki örtüsü, iklimi, mesire alanları ile Akdeniz'in incisi olduğunu ifade etti.

Büyükşehir yasasının Kahramanmaraş için büyük bir avantaj olduğuna vurgu yapan Başkan Erkoç, büyükşehir yasanından önce Kahramanmaraş'ta planlama açısından önemli sıkıntılar olduğunu belirtti. Büyükşehir yasasıyla güçlü bir yapıya kavuştuklarını kaydeden Erkoç, "Büyükşehir olduktan sonra şehrimizin genelini kapsayan planlamalar yapmaktayız. Özellikle alt yapı ve üst yapı çalışmaları çok hızlı bir şekilde yürütülmekte. Kaynakların daha iyi kullanılabilmesi için bütün şehir yasası gerçekten önemli" ifadelerini kullandı.

Başkan Erkoç, bütün şehir yasasının tüm Türkiye'de uygulanması gereken bir sistem olduğunu da sözlerine ekledi.

NEFES ALAN BİR ŞEHİR

Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Erkoç, "Kahramanmaraş'ın geleceğini planlarken insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi de planlıyoruz. Bunun için en önemli çalışmalardan birinin de insanlarımızın rahat nefes alabilecekleri yeşil alanlar olduğunu düşünüyoruz. Göreve gelir gelmez planladığımız yeşil alan projelerini bir bir hayata geçirdik. Şehir merkezi ve ilçelerimize önemli park ve mesire alanları kazandırdık. Menzelet Barajı'nın kenarında önemli bir mesire alanı oluşturduk. Türkoğlu İlçemize 100 dönülük bir yeşil alan, Andırın, Afşin, Çağlayancerit ilçelerimize parklar ve kent meydanları yaptık. Proje çalışması devam eden nehir kenarına yapacağımız mesire alanını da en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

ASFALTTA REKOR

Kahramanmaraş'ın geçmişten gelen ulaşım problemlerinin olduğunu belirten Başkan Fatih Mehmet Erkoç, "Bu ulaşım problemlerini çözmek için yeni yollar, yeni bulvarlar, köprülü kavşaklar yapıyoruz. Kırsalda yeni grup yolları yapıyor, mevcutları iyileştirme çalışması gerçekleştiriyoruz. Biz göreve geldiğimizde "şehir merkezinde ne varsa ilçelerimizde de o olacak" dedik ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yılda şehir genelinde 500 bin tondan fazla sıcak asfalt çalışması yaptık, tabi bu Kahramanmaraş'ın tarihinde bir rekor" ifadelerini kullandı.

Ulaşım alanında gerçekleştirdikleri diğer önemli çalışmaları da sıralayan Başkan Erkoç, Sümbüllü Vadisi Yolu, Ulucami Tünel Kavşak projeleri gibi önemli çalışmalarla şehir merkezinin sıkışan trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini belirtirken, toplu taşıma alanındaki çalışmalara da hız verdiklerini belirtti. Toplu taşıma araçlarının standartlarını yükselttiklerini söyleyen Başkan Erkoç toplu taşımada dönüşüm çalışması başlattıklarını ve elektro kart uygulamasına geçtiklerini anlattı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE YENİLENİYORUZ

"Kahramanmaraş'ın marka değerini arttıracak adımlar atıyoruz" diyen Başkan Erkoç, sözlerine şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş'ta gayrı sıhhi konut sayısı çok fazla buda insanlarımızın sağlığını tehlikeye atmakta. Biz "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şehir merkezimizde ki Gayberli, Hacıbayramveli ve Malikejder Mahallelerimizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla bir çalışma gerçekleştirdik. Bu mahallelerimizde yıkım çalışmalarımızı tamamladık. Bu alanı yeşil alana dönüştürüyoruz. Diğer mahallerimizde de kentsel tasarım çalışmalarımız devam ediyor."

Kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken diğer yandan da toplu konut çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Erkoç, "Kentsel dönüşümde tek gayemiz insanlarımızın daha sağlıklı daha huzurlu daha konforlu ortamlarda yaşamasını sağlamak" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını önemsediklerini vurgulayan Başkan Erkoç, bu alanda 2016 yılının da oldukça verimli geçeceğini belirterek, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Kahramanmaraş'ın marka değerinin de artacağını sözlerine ekledi.

ATIK SU ARITMA PROJESİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceği en önemli ve en büyük projelerden biri olan Atıksu Arıtma Tesisi projesine de değinen Başkan Erkoç, "İhalesi tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisimizi AB hibesiyle hayata geçiriyoruz. Bu projeyle şehrimiz daha temiz bir çevreye kavuşacak. Barajlarımız, nehirlerimiz tertemiz olacak. Ayrıca arıtma tesisi projelerimiz bununla sınırlı değil. İlçelerimizde de hayata geçecek" diye konuştu.

EDEBİYATIN BAŞKENTİNDE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI

Konuşmasının sonunda bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarına değinen Başkan Erkoç, "Şiirin, edebiyatın başkenti Kahramanmaraş'ta, bir Kitap ve Kültür fuarının düzenlenmesi bizim için önemliydi. Bu yıl ikincisini düzenledik ve oldukça muhteşem oldu. Kültür sanat alanında bu gibi birçok çalışmamız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik alanında ise "yaşlı dostu belediye ödülü" gibi birçok ödüllü projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Erkoç bu şehirde yaşayan ve bize ihtiyaç duyan her insanımızın hayat konforunu geliştirme, onların hayır duasını alabilme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim