• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Ergün’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu

Başkan Ergün’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı çeşitli şer odaklarınca son zamanlarda alçakça saldırılarda bulunulduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, Türk Milleti'nin geçmişte olduğu gibi, bugün de her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğinin altını çizdi.

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 95'inci yıldönümü olması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında, "Milli Şairimiz, gönül ve inanç adamı Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 95'inci yılını bir kez daha saygı ve gururla hatırlıyoruz. İstiklal Marşımız, büyük Türk milletinin yok olmaya doğru yol aldığı bir dönemin yaşanmış bir kahramanlık ve kurtuluş destanıdır. İstiklal Marşımız, vatanın ve milletin bekası için ölümü göze almış milli kahramanların insanüstü bir mücadele ile Türk Milleti'ni ayağa kaldırma stratejisinin zafer tacıdır. İstiklal Marşımız, yalnızca günün manevi ikliminden etkilenmiş bir sanatçının hissiyatı değil, tarihin derinliklerinden gelen ve sonsuz bir geleceğe uzanan büyük Türk Milleti'nin bağımsızlık ve hürriyet beyannamesidir" ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL MARŞI'NIN 5'İNCİ KITASINA VURGU YAPTI

Türkiye'nin son zamanlarda iç ve dış çeşitli şer odakları tarafından hedef ülke haline getirilmeye çalışıldığına ve alçakça saldırılarda bulunulduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, "Yüzlerce polis ve askerimiz, hain terör örgütünün kendilerine üs olarak seçtikleri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki alçakça saldırılarında şehit ve gazi olmuştur. Aynı bölgedeki gözü dönmüş örgüt, binlerce sivil vatandaşı yuvasından etmiş, bölgede görev yapmaya ve halka hizmet etmeye çalışan öğretmen, doktor, hemşire, ebe gibi birçok kamu görevlisini sindirmiş, görevlerini yapamaz hale getirmişlerdir. Böylesi bir ortamda Milli Şairimiz Akif'in İstiklal Marşı'nın 5'inci kıtasında da belirttiği gibi, millet olarak yurdumuzda bu alçakları barındırmamamız gerektiği gerçektir." görüşlerine yer verdi.

MEHMET AKİF ERSOY'U RAHMETLE ANDI

Böylesi zor günlerden geçerken Türk Milleti'nin geçmişte olduğu gibi, bugün de her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğinin altını çizen Başkan Ergün, mesajını şöyle sonlandırdı: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki atalarımız, son yurt Anadolu'yu kanını ve canını feda ederek bizlere emanet etmiştir. Bu kutsal emaneti korumak ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak bizlerin asli görevidir. Bununla ilgili ihtiyaç duyduğumuz gücün damarlarımızdaki asil kanda olduğu aşikardır. Bu duygularla İstiklal Marşımızın yazılmasına canları pahasına vesile olan aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve bir fazilet ve ahlak timsali olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla yâd ediyor, en derin minnet ve şükran duygularımla Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim