• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Ergün Yunt-der’e Kurmaylarıyla Çıkartma Yaptı

Başkan Ergün Yunt-der’e Kurmaylarıyla Çıkartma Yaptı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunt-Der'in gerçekleştirdiği "Halkla Buluşma Toplantısı'nın konuğu oldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunt-Der'in gerçekleştirdiği "Halkla Buluşma Toplantısı'nın konuğu oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan Başkan Ergün, 2016 yılı için hayata geçirilmesi planlanan projelerden de bahsetti. Başkan Ergün, mahalle muhtarları ve dernek üyelerinin sorularını da içtenlikle yanıtladı.

Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Turizm Derneği'nin düzenlediği "Halkla Buluşma Toplantısı'nın konuğu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün oldu. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda Yunt-Der Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uyumaz, Yuntdağ bölgesinde bulunan mahallelerin muhtarları ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Başkan Ergün'e, Genel Sekreter Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun eşlik etti.

Periyodik olarak halk buluşmaları gerçekleştirdiklerini belirten Yunt_der Başkanı Mustafa Uyumaz, "Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret ederek halk buluşmamıza davet etmiştik. Bizleri kırmayarak buraya geldiği için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili merak edilen konulara da içtenlikle yanıt verdi. Görev sürecinde ikinci dönemi geçirdiğini söyleyen Başkan Ergün, "Manisa 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından Büyükşehir oldu. İlk defa kurulmanın sıkıntılarını yaşadık. Yapılanma süreci başlatıldı. İlk olarak vatandaşlara hizmetlerin verileceği birimler oluşturuldu. Şu anda Manisa Büyükşehir Belediyesi 17 ilçesinde oluşturulan koordinatörlüklerle ve diğer birimlerle yasaların vermiş olduğu kapsamda bütün hizmetleri veriyor" dedi.

BAZI SIKINTILAR YAŞANDI

İlçe Belediyeleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında zaman zaman cadde, yol ve parkların dağılımı gibi, mal paylaşımlarında ortaya çıkan bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başkan Ergün, "Bu kararlar meclis kararına bağlanarak hayata geçirildi. Biz de aldık kabul ettik. Ancak burada farklı kararların alındığı da aşikardır. Manisa merkezde belli birkaç cadde dışında Büyükşehir Belediyesi'ne herhangi bir sokak bırakılmadı. Yüzde 95'i ilçe belediyelerine kalırken yüzde 5 gibi bir bölüm Büyükşehir Belediyesi'ne kaldı. Manisa genelinde o süreçte inşaatı devam eden iki parkımız vardı. Biri Atatürk Kent Parkı diğeri de Bülent Koşmaz Parkı'ydı. Onların da inşaatı devam ettiği için bize bırakıldı. Bunların dışında Manisa'da hiçbir park Büyükşehir Belediyesi bünyesinde değil. Ama bunun tam tersi Akhisar Belediyesi Akhisar'ın içinde Tahir Ün Caddesi dışında ilçenin yüzde 95'ini Büyükşehir Belediyesi'ne bırakmıştır. Böylesine birbirine tezat kararlar alındı. Biz meclisin kararına saygı duyduk. Büyükşehir olarak 18 ve 20 metrenin üzerindeki ana arterli caddelerin bize bırakılması taleplerimizin hemen hemen çoğu yerine getirilmedi. Bununla ilgili hala mahkeme süreçleri devam ediyor. Biz de sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Yapılanma sürecinde il genelinde hizmet üretecek araçların da temin edildiğini aktaran Başkan Ergün, "550'ye yakın araç Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde hizmet vermesi için satın alındı. Sadece itfaiye biriminde hizmet vermesi için 56 adet araç alındı. İlaçlama hizmetini yapmak için 60 adet 4x4 araç alınarak ilçelere dağıtımı yapıldı. Bu hizmetlerin sahaya intikali için bu araçların alınması gerekiyordu. Cenaze araçları, yıkama araçları, fen işlerinde kullanılacak kepçe, greyder ve silindirler, ulaşım noktasında araçların alınması gerçekleşti. Araçların alımı da yüzde 95 noktasına geldi" dedi.

MUHALEFET BELEDİYE BAŞKANI OLMANIN SIKINTILARINI YAŞADIM

Siyasetin içerisinde olmanın sıkıntılarını yaşadıklarını anlatan Başkan Ergün, "Meclis'te vatandaşın vermiş olduğu oy doğrultusunda bir siyasi partinin oy çokluğu söz konusuydu. Bende muhalefet Belediye Başkanı olarak hizmet vermenin sıkıntılarını yaşadım. İlk altı aylık süreç içerisinde çok güzel bir balayı dönemi geçirdik. O süre içerisinde daha önce bahsettiğim noktalarda tam bir mutabakat sağlanmıştı. Ancak bu mutabakat meclisteki sayı çoğunluğu göz önünde bulundurularak farklı konumlara götürüldü" diye konuştu.

İMAR YÜZÜNDEN İKİ BUÇUK YILLIK EMEK BOŞA GİTTİ

Manisa için doğru olan neyse aynı masa etrafında bunun tartışılması ve uygulamaya geçilmesi gerektiğini her zaman ifade ettiğini belirten Başkan Ergün, "Zaten 26 senedir Manisa kaybetmiş. Geçen dönemde iki buçuk yıl boyunca biz bu imar planlarının çalışmalarını yaptık. Meclise getirildi, önce kabul edildi ancak ondan sonra seçimlerin yaklaşmasının getirdiği sıkıntılarla bunlar son ay mecliste CHP, AKP ve bağımsızların oy çokluğuyla reddedilerek iki buçuk yıllık emek boşa gitti. Sonuçta Manisa ve vatandaşlarımız kaybetti. Geleydiniz be kardeşim şu masanın etrafına. Yanlış yapabiliriz, eksikliklerimiz vardır, gelin doğruyu söyleyin biz de onu düzeltelim beraber yapmış olalım diye mecliste konuştuk. Bazı mahallelerde köşe başları tutuldu. Bazı mahallelerde provokasyonlar yapıldı. İnsanlarımız kışkırtıldı, yanlış bilgilendirildi, evine el konuluyor denildi, yeşil alana çevrildi senin evin dendi. Ondan sonra meclis basıldı, belediyenin merdivenlerinde insanlar basını toplayarak şov yaptı. Sonuçta Manisa kaybetti" dedi.

MANİSA'NIN GELİŞİMİ İÇİN İMAR PLANI OLMAZSA OLMAZIMIZ

Manisa'nın Büyükşehir olmasının üzerinden iki sene geçtiğini söyleyen Başkan Ergün, "Bu süreçte belli noktalarda imar açısından her şey bitmiş, yatırımların geldiği bir Manisa olacaktı. Bu birbirini tetikleyecek ve çok daha hızlı gelişme noktasına girecektik. Manisa'nın en önemli olmazsa olmazlarından bir tanesi imar planıdır. Manisa'nın önünü açabilmemiz için, Manisa'nın gelişimini bir an önce sağlayabilmemiz için bunun kesin olması lazım. İlk altı aylık balayı döneminde çok iyi bir süreçten sonra meclisteki gelişmeler ve tartışmalardan sonra maalesef de bu süreç de oy çokluğuna güvenmek suretiyle askıya alındı. Ancak iki aydır mecliste bazı dengelerin değişmesiyle 3 meclis üyesinin bağımsız olması noktasında bir eşitlik sağlandı. 44'e 44. Eşitlik halinde başkanın oyu iki oy sayıldığı için karar geçiyor. Bu noktaya gelindiği görüldükten sonra birkaç aydır bakıyorum geçen dönemden beri imar istemeyenler Manisa'da imar olması gerektiğini ifade etmeye başladılar. Ne mutlu bize dedim. Bu sevindirici bir noktadır" diye konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİYLE İMAR PLANI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Ayakkabı fuarının açılışında bütün Belediye Başkanlarının söz aldığını belirten Başkan Ergün, "Eleştiri olarak kabul edilmesin. Ben sadece bazı şeyleri netleştirmek ve bilgilendirici olarak açıklama ihtiyacı hissettiğim için bir örnek olarak veriyorum. O da bizim kardeşimiz. Belediye Başkanımız. O da hizmet etmek için elinden geleni yapıyor. Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi o günkü konuşmasında Manisa'nın artık imara ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun çok acil yapılması gerektiğini ifade etti. Ben de sonra söz aldım. Değerli başkanımın bu noktaya gelmesi beni de çok mutlu etti. Gönül isterdi ki 2014'ten önce bu planlar Manisa'da iptal edilmeseydi de bugün daha hızlı bir şekilde bunlar hayata geçseydi diye serzenişte bulundum. Şunu bilmenizi istiyorum. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik de bu konuda bizimle hemen hemen hep aynı noktada. Şu anda Genel Sekreter Yardımcım Aytaç Yalçınkaya'nın başkanlığında bir ekip çalışması başlatıldı. Buna Yunusemre de dahil oluyor. Mehmet Bey her ne kadar bazı noktalarda geri adım atsa da tahmin ediyorum ki o söylemlerinden sonra o da aynı noktada olacaktır. Hem Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın hem de her iki ilçe belediyesinin teknik ekipleri mahalle mahalle çalışmak üzere bu imar planı çalışmalarına başladı" diye konuştu.

İMAR PLANI SORUNUNU ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ

Çalışmaların altı ay veya sekiz ay sürebileceğini söyleyen Başkan Ergün, "Tam bir ortak mutabakatla geriye kalan üç sene de bu imar planları bitirilmek zorunda. Manisa merkezden önce Yunusemre ve Şehzadeler'deki büyük beldelerde şu anda hali hazır çalışmalarını başlatıyoruz. Bir senelik çalışma sürecinden sonra Manisa'nın genelinde öncelik beldeler ve Muradiye olmak üzere imar planlarının hazırlanması söz konusu. Üçpınar, Yağcılar ve Gülbahçe'nin imar planları noktasında da teknik ekip önden çalışma sürecini başlatmış durumda. Muradiye zaten gündemimizde. Eski Muradiye Belediyesi'nin çizmiş olduğu sınırlar ve bu sınırların üzerine bir senedir 100 binlik olanların düzenlemesi Bakanlıkça yapıldı. Bu noktada Sayın Valimizle biz Manisa'nın tüm geneli üzerinde, tarımsal kalkınma alanları, İstanbul otobanı, Çandarlı limanına bir tane yol açılması planlamalarını konuştuk. O paftalara işlendi ve yatırım planına alındı. Manisa, Çandarlı ve Aliağa hattı ile OSB alanı planlaması bu 100 binlik planlara dahil edildi. İnşallah yakın bir süre içerisinde Manisa'da bu imar planı olayını ortadan kaldıralım diyoruz. Yüzde yüz herkesi mutlu edemezsiniz. Ama yüzde doksan gibi bir oranda mutluluk görülürse bu çok büyük bir başarıdır. Sonuçta Manisa'yı planlamak zorundayız. Manisa'nın organize sanayisiyle, tarım şehri olması sebebiyle bu planlamaların yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

TRAMBÜSÜN GÜZERGAHI BELİRLENDİ

Ulaşım master planı çalışmalarının 10 ay önce başladığını belirten Başkan Ergün, "Manisa'nın genelinde bütün mahallelerden ilçe merkezlerine oradan da Manisa merkeze taşıma kapasitelerinin tespiti bu. Burayla ilgili ilin bütününde yapılması gereken servis araçlarının, mahalle aralarındaki halk otobüslerinin hepsinin planlaması. O şehrin trafiği ve ulaşımı açısından planlaması bu. Planların doğrultusunda hareket etmek zorundasınız. Bu plan kapsamında Manisa için belirlenen trambüs projesi var. Bununla ilgili ziyaretlerimiz oldu. Sadece bu projenin maliyeti Manisa'da 70-80 milyon liradır. Bununla ilgili güzergahlar belirlendi. Bakanlık nezdinde olurların alınması gerekiyor. Bu Manisa'nın yine olmazsa olmaz projelerinden bir tanesi" diye konuştu.

HIZLI BİR ŞEKİLDE GÖÇ ALDIK

Manisa'nın geçen senelerde hızlı bir şekilde göç söyleyen Başkan Ergün, "60 binli nüfuslardan bu günlere geldik. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) çok hızlı büyümesi Manisa'ya göçü getirdi. Yakın iller, ilçelerden ve köylerden olmak üzere genel olarak 81 ilden göç aldık. Sonuç itibariyle OSB'nin çok hızlı büyümesinin getirdiği sancılı ve sıkıntılı süreç ile Manisa'nın 3 tarafı gecekondu oldu. Bir tek Güzelyurt, Laleli bölgesinden aşağıda son yapılan planlarla orada düzenli bir yapılaşma sağlandı. İşte şehircilik orada yapılandır. Bugün Turgutlu, Horozköy, Kuşlubahçe tarafına baktığınızda 100 metrelik özel parsellerde, geçici planlarla geldiğimiz nokta budur. Manisa'ya OSB'nin giriş ve çıkış saatlerinde ufaklı büyüklü 1600 adet servis aracı giriyor. Bunların hepsi trafik açısından şehri kilitliyor. Bir diğer noktalardan birisi de otopark. Yeterli otopark alanları Manisa'da bırakılmamıştır. İmkanlar dahilinde Cumhuriyet Otoparkı, Kültür Merkezi ve Yarhasanlar Camii'nin altındaki otoparklar var. Bizim de dispanserin yanında 3 sene askeriyeden yer almak için uğraştığımız 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkı yakında açacağız. Bir projenin hayata geçmesi yaklaşık 4- 4 buçuk yıl gibi bir zaman alıyor" diye konuştu.

2016 HEDEFİ 2 BİN 500 KİLOMETRE

Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Ergün, "Geçtiğimiz yıl bin 800 kilometrelik asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Bununla ilgili Kamu İhale Kurumu'na itirazlar yapıldı. Tam tamına 5 ay kaybettik. Özel İdare tarafından 2013 yılında Manisa'da yıllık 14 milyon lira harcanmıştır. 3 yıllık süre içerisinde 4 bin 600 kilometrelik yolu asfaltlama hedefimiz var. Ekim ayında başlayan süreçle yaklaşık 500 kilometrelik yolu yaptık. Nisan ayından itibaren havalar düzelmeye başladığı andan itibaren asfalt çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek. En şanslı Yunusemre ilçemiz ve Yuntdağı bölgemiz. 500 kilometrelik asfaltın 120 kilometresi bu bölgede. Bu yıl da bin 200 kilometrelik asfalt ihalesi gerçekleştireceğiz. Geçen seneden kalan bin 300 kilometre ile birlikte 2016 yılında 2 bin 500 kilometrelik asfalt hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeleri tek tek anlatan Başkan Ergün, 2016 yılı için planlaması yapılan projelerden de bahsetti. Başkan Ergün konuşmasının ardından mahalle muhtarları ile dernek üyelerinin sorularına da içtenlikle yanıt verdi. Başkan Ergün, programın sonunda kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen mahalle muhtarları ile dernek üyelerini de geri çevirmedi.

Başkan Ergün Yunt-der’e Kurmaylarıyla Çıkartma Yaptı

Başkan Ergün Yunt-der’e Kurmaylarıyla Çıkartma Yaptı

Başkan Ergün Yunt-der’e Kurmaylarıyla Çıkartma Yaptı

Başkan Ergün Yunt-der’e Kurmaylarıyla Çıkartma Yaptı

Başkan Ergün Yunt-der’e Kurmaylarıyla Çıkartma Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim