• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Ergün Manisa’daki Terör Saldırısını Kınadı

Başkan Ergün Manisa’daki Terör Saldırısını Kınadı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dün teröristlerce askeri araca yönelik Soma-Kırkağaç yolunda düzenlenen saldırıyı kınadı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dün teröristlerce askeri araca yönelik Soma-Kırkağaç yolunda düzenlenen saldırıyı kınadı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma - Kırkağaç yolunun 21. kilometresinde teröristler tarafından iki ayrı patlayıcının Jandarma aracının geçişi esnasında infilak ettirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı ilk günden beri alçakça saldırılara maruz kalmıştır. Bu gruplar, binlerce yıldır hain emelleri ile vatanımıza, milletimize kastetmektedirler. Tarih boyunca milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak istemelerinin yanı sıra özgürlüğümüzü zincire vurmak gibi gaflet içinde de bulundular. Yine bu amaca yönelik düzenlenmiş menfur bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Terör örgütü mensuplarının bu sefer ki hedefi Manisamızdı. Soma - Kırkağaç karayolumuza iki ayrı patlayıcı tuzaklamak kaydıyla Mehmetçiğimizin canına kastetmek istediler. Ancak yine emellerine ulaşamadılar ve asla da ulaşamayacaklar" dedi.

Türk Milleti'nin bekasını ve güvenliğini bozmaya yönelik yapılan namert ve aşağılık eylemlerin boşuna olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Her kimin amacı ülkemizi bölmek ve huzurumuzu bozmak ise misliyle bunun karşılığını alacaktır. Bu aşağılık eylemlerin sonuçları, binlerce yıllık geçmişimizde olduğu gibi her zaman yapanlara kesilmiştir. Askerimiz, polisimiz ve cesur milletimiz ile bu zorlukların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Teröristler, Soma - Kırkağaç karayolumuzdaki saldırıda emellerine ulaşamasa da bir askerimiz yaralanmıştır. Saldırıda yaralanan askerimize Cenabı Hak'tan acil şifalar diliyor, son yolculuğuna uğurladığımız Saruhanlılı evladımız Jandarma Uzman Çavuş Şevket Kolankaya ile birlikte vatan savunmasında şahadet şerbetini içen evlatlarımızı minnetle anıyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim