• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Ergün Akhisar Şoförler Odasını Ağırladı

Başkan Ergün Akhisar Şoförler Odasını Ağırladı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ve şehir içi toplu taşıma durak başkanlarını...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ve şehir içi toplu taşıma durak başkanlarını ağırladı.

Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, şehir içi toplu taşıma durak başkanlarıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğan Ensivri de yer aldı. Şehir içi minibüslerle ilgili Akhisar'da çalışmalar yapıldığını belirten Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, "Bizim ilk etapta talebimiz küçük araçlardı. Ama arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda mevcut araçlarımızın 8 metrelik araçlarla yenilenmesi kararına vardık" dedi.

"AMACIMIZ SÜRÜCÜNÜN KAR MARJINI YÜKSELTMEK"

Ziyaretleri nedeniyle Doğan ve beraberindekilere teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde yaptıkları Ulaşım Master Planları'nın ardından dönüşümü başlattıklarını hatırlattı. Akhisar ilçesinde 2 ve 6 numaralı duraklarla diğer duraklar arasında durum farklılığının bilgisinde olduğunu belirten Başkan Ergün, buradaki çalışan sürücülerle fikir birliğine varılması durumunda gerekli desteği verebileceklerini söyledi. Toplu ulaşımda dönüşüm yapmalarındaki amaçlarının en verimli çalışma şekliyle en az araç sayısıyla sürücülerin kar marjını yükseltmek olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, Akhisar'da 32 adet minibüsle toplu taşıma hizmeti verildiğini, bu sayının 26'ya düşmesi durumunda sürücülerin karlı olacağını hatırlatarak, oda ve durak başkanlarının aldığı kararın iyi düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

"CİDDİ BİR TASARRUF SAĞLIYOR"

Başkan Ergün'ün bahsettiği konularda sık sık görüştüklerini ifade eden Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, son alınan kararın 32 adet 8,15 metrelik araçlar olduğunu kaydetti. Bunun üzerine Başkan Ergün, "Bu şekilde bir karar aldıysanız, sizin aldığınız karar benim için geçerlidir. Ama yarın "hata yaptık, zarar ediyoruz" gibi söylemlere gelinmemesi lazım. Manisa merkezde hatırlayın, 336 tane dolmuşu 168'e düşürdük. 2'ye 1 birleştirdik. Ara sayısının düşmesiyle gelir sağlandı. Yani burada hem mazot giderlerinde, araç bakım giderlerinde, servis bakım ve onarım giderlerinde tasarruf sağlanıyor. Değnekçiler ortadan kalkıyor. Bunların hepsi bir tasarruf" diye konuştu.

HEDEF AKHİSAR'A YENİ OTOGAR KAZANDIRMAK

Aldıkları kararın kabul edilmesi nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür eden şehir içi toplu taşıma durak başkanları da, Akhisar'da dönüşümün vatandaş açısından da önemli olduğunu dile getirdiler. Öte yandan Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan da, halktan da dönüşüm noktasında önemli talepler olduğunu, her gün yüzlerce şikayet aldıklarını belirtti. Hatların uzatılması, yolcu kapasitesinin arttırılması, alternatif güzergahlar gibi çalışmaların planlamasının da yapıldığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Bu 3 yıllık süre içinde hedefim, Akhisar'a yeni bir garaj yapmak. Bununla ilgili de yer konusunda hazineye başvuruda bulunacağız" dedi. Başkan Ergün, yeni araçların ve ulaşımdaki dönüşümün Akhisar'a hayırlı olmasını temenni etti. Ziyaret sonunda Oda Başkanı Doğan ve durak başkanları, Başkan Ergün'e teşekkür ederek, kendilerini kabul etmesi ve görüşlerine dikkat etmesi nedeniyle mutlu olduklarını ifade ettiler.

Başkan Ergün Akhisar Şoförler Odasını Ağırladı

Başkan Ergün Akhisar Şoförler Odasını Ağırladı

Başkan Ergün Akhisar Şoförler Odasını Ağırladı

Başkan Ergün Akhisar Şoförler Odasını Ağırladı

Başkan Ergün Akhisar Şoförler Odasını Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim