• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Ergün: "23 Nisan Milli Devletin Doğuşunun Müjdesidir"

Başkan Ergün: "23 Nisan Milli Devletin Doğuşunun Müjdesidir"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm çocukların bayramını kutladı. Çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, "Meclisimizin açılışıyla, milli bir karar organı oluşmuş ve padişahlıktan milli devlete geçiş yollarının ne pahasına olursa olsun inşa edileceği duyurulmuştur. Elbette egemenliğin yegâne ve mutlak sahibi olan Türk Milleti'nin bu yetkisini, temsilcileri eliyle kullanmaya başlaması Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihindeki açılışıyla gerçekleşmiştir. Aziz vatanımızın, dönemin ateşle çevrili olağanüstü ve tehlikeli ortamına rağmen, kurucu kahramanlar her uygulamanın ve hareketin millet iradesiyle belirlenen kurallara dayanmasını benimsemişler, bundan da asla ödün vermemişlerdir. Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan egemenlik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'yle birlikte somutlaşmış, derin bir anlam kazanmış ve Cumhuriyet'in ilanına götüren şartların en başta gelen hazırlayıcı unsuru olmuştur" diye kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'nin kurulduğu bu anlamlı günü çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Büyük önderimizin izinde geleceğimizin teminatları olan çocuklarımıza en güzel hizmetleri verebilmek adına Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, çağdaş bir eğitim almaları amacıyla ilçelerimizde çocuk kültür ve sanat merkezlerini hayata geçirdik. Hedefimiz; vatanına ve milletine hayırlı, ülkesini seven nesiller yetiştirmek. 23 Nisan 1920; teslimiyetçiliğe karşı bağımsızlığın, tavizlere karşı dik duruşun, kimliksizliğe karşı milli kimliğin ve dağınık yönetimlere karşı milli devletin doğuşunun müjdesidir. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bize emanet eden başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları ve vatanımızın selameti için canlarını seve seve ortaya koyan muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim