• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkan Ergül muhtarlar ile buluştu

Başkan Ergül muhtarlar ile buluştu
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Muhtarlar Günü'nü kutlamak ve sorunlarını dinlemek için muhtarlar ile buluştu.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Muhtarlar Günü'nü kutlamak ve sorunlarını dinlemek için muhtarlar ile buluştu.

Geçen hafta Muhtarlar Günü'nde şehir dışında olmaları nedeniyle muhtarlar ile bir araya gelemeyen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Sinop CHP Milletvekili Barış Karadeniz bugün bir restoranda muhtarları ağırladı.

Başkan Ergül yaptığı açıklamada "Sinop son zamanlarda müthiş değişiyor müthiş gelişiyor. Biz dört tane köyümüzü imar planı içerisine yani Sinop Belediyesi sınırları içerisine aldık. Bunlar Ordu, Bostancılı, Korucuk Ve Osmaniye köylerinin tamamını Sinop sınırları içerisine aldık. Muhtarlarımızın muhtarlıkları şimdilik köy muhtarı olarak devam edecek ama belediye seçimlerinden sonra inşallah mahalle muhtarı olarak muhtarlıkları devam eder diye düşünüyorum" dedi.

Sinop ile ilgili çok sayıda çalışmalarının olduğunu belirten Ergül, "Bu çalışmalarımız Sinop içerisinde de çok büyük bir takdirle karşılanıyor. Sinop sevdalısı olan arkadaşlarımızdan çok büyük takdirler alıyoruz. Ama bazıları da var ki bunlardan herhalde rahatsız oluyorlar diye düşünüyorum. Ben esasında bugün çok konuşmayacağım Cuma günü hepinizi davet edeceğim ve orada konuşacağım. Sizler adına Türkiye'nin takdiri ile 22 Ekim Cumartesi günü Türkiye'de yılın il belediye başkanı olarak takdir edildim. Hiç haberim yoktu bundan. Gurur duydum ve sizler adına o ödülü aldım geldim. Siz de guru duyabilirsiniz bundan. Tesadüf bu ya o gün ben Sinop'ta yokken imar planı konusunda bir toplantı yapıyorlar. Hatta camilerden bile anons yapılıyor böyle bir toplantı yapılacaktır diye. O toplantıda konuşulanların tek bir kelimesi bile doğru değil arkadaşlar. Böyle insanlık olmaz, böyle adamlık olmaz. Ben biri hakkında bir şey söyleyeceksem burada söylerim ki size de cevap hakkı doğsun. Tamda ödül aldığım zamanda olayı kişiselleştirerek Baki Ergül falan diye kişileştirerek konuşmalarını ayıplıyorum. Bu sebeple özellikle basın mensubu arkadaşların vesilesi ile söylemek istiyorum. Cuma günü saat 15.00'te Aşıklar Düğün Salonu'nda halkı bilgilendirme toplantısı yapacağız. Onları da davet ediyorum, gelsinler sorularını bana sorsunlar bütün sorulara cevap vereceğim. Öncelikle merkez ilçeye bağlı muhtarlarımı daha sonrada siz değerli muhtarlarımız davet ediyorum. Toplantıda Sinop'un sorunlarını, Sinop için neler yapacağız, neleri başarıyoruz neleri başaramıyoruz bunları birinci ağızdan duymuş olursunuz. Herkes bana her şeyi sorabilir, bütün sorulara verecek cevabımız var. Şimdi bir zatı muhteremin biride demiş ki imar planlarını şehir plancılarının yapması lazımmış. Bunu söyleyende okumuş dediğimiz bir arkadaşımız yani. Bu imar planlarını oturup ben yapmadım ki zaten bu imar planlarını biz ihaleye çıkarttık. O ihaleye girenler makine mühendisleri değil, o ihaleye girenler de şehir plancıları. Cuma günü o arkadaşı da çağırdım. "Madem planları konuşacağız sen de gel" dedim. Tekrar söylemek istiyorum tam ödül almaya gittiğim gün imar planı adı altında düzenledikleri toplantıda imar planıyla ilgili bir kelime bile etmeden toplantı yaptıklarını zanneden o 10-15 kişilik grubu da davet ediyorum. Arkadan konuşmak olmaz, yüz yüze konuşalım.

Şunu da söylemek istiyorum: Benim her zaman herkese kapım açıktır. Ama bundan sonra oradaki adamların hiç birisini benim yanıma girmeye şansı yoktur. Çünkü kalpleri karadır, iyi niyetli insanlar değiller. Sinop için iyi düşünen insanlar değiller. Ben şimdi sizlerin yüzüne bakıyorum hepiniz benim dostumsunuz, arkadaşımsınız, kardeşimsiniz. Büyük olanlar ağabeyimdir. Bizim ne aile yapımızda ne düşüncemizde kapalı kapılar ardında onun hakkından al buna ver bunun hakkını al ona ver böyle bir şey mümkün değil. Bir kişi çıksın "Baki Ergül 7 yıllık belediye başkanlığı süresince kendine 7 kuruşluk menfaat sağladı" desin o kadar da büyük bir insanım yarın ben bu işi bırakırım. Hepinizden de özür dilerim. Ben bu kadar da iddialı biriyim. Benim geldiğim yer belli, çalıştığım yerler belli, yaptığım işler belli. Bu kadar söylüyorum şimdi ama Cuma günü çok daha fazlasını söyleyeceğim" dedi.

Ardından Sinop CHP Milletvekili Barış Karadeniz de açıklamada bulundu. Karadeniz "Biz yıllarca beraber Sinop adına bir yol haritası çizdik. Ondan sonra uygulamaya koyulduk. Benim hep söylediğim bir şey vardır. Milletvekili olduysam muhtarlarımızın büyük bir katkısı olmuştur. Ben hepinizden razıyım, Allah hepinizden razı olsun. Sizde bizden razıysanız bir sorun yok. Teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Başkan Ergül muhtarlar ile buluştu

Başkan Ergül muhtarlar ile buluştu

Başkan Ergül muhtarlar ile buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim