• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Ergü İstedi, Sabancı Söz Verdi

Başkan Ergü İstedi, Sabancı Söz Verdi
Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, linyit santralinin açılış töreninde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya dosya sunarak ilçeye...

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, linyit santralinin açılış töreninde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya dosya sunarak ilçeye sosyal yatırımlar yapmalarını da talep etti. Sabancı da, ilçeye okul ve spor kompleksi gibi sosyal sorumluluk ve sosyal kalkınma projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

Enerjisa tarafından kurulan ve ülkemizin özel sektör tarafından yaptırılan en büyük linyit santrali Enerjisa Tufanbeyli Santrali, 24 Nisan Pazar günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete girdi.

DOSYA VERDİ

Termik santralin açılışında, Tufanbeyli Belediye Remzi Ergü, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya ilçeye sunmaları gereken katkılarla ilgili görüş ve önerilerini içeren bir dosya sundu. Güler Sabancı da, Başkan Remzi Ergü'ye bundan böyle daha sık görüşeceklerini ve ilçenin kalkınmasına birlikte katkı sunacaklarını söyledi. Sabancı, "Yatırım yaptığımız bölgelerde, sosyal sorumluluk projeleri ile hep bütünsel baktık. Bölgemizde halen devam eden çok önemli sosyal sorumluluk ve sosyal kalkınma projelerimiz var. Yollar yenilendi, su kanalları açıldı. 35 bin çam, 3 bin meyve fidanı dikildi. Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni de önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalışıyoruz.

Enerjisa Tufanbeyli Santrali, ülke ekonomisine olduğu kadar, bölge ekonomisine ve sosyal kalkınmaya da katkı sağlıyor. İnşaat aşamasında en yoğun dönemde bin 180'i yerel halktan olmak üzere 4 bin 562 kişiye istihdam olanağı sağlandı. Bu da Tufanbeyli'de her 10 kişiden birine gelir imkanı sağlandığını gösteriyor. Santralin işletmeye girmesiyle birlikte bin kişilik istihdam sağlayacak. Bu istihdamın yüzde 60'ının bölgeden sağlanması öngörülüyor" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, "Teşrifleriyle ilçemizi şereflendiren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün misafirlere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca ilçemize yaptıkları yatırımların yanı sıra bölgenin kalkınması için de sosyal sorumluluk projeleri için söz veren Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya teşekkür ediyoruz. Okul ve spor kompleksi gibi sosyal sorumluluk projelerinin kısa sürede hayata geçirileceğini Sayın Cumhurbaşkanımız ve davetliler huzurunda söz verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyor, bu tür sosyal katkıların devamını bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Ergü İstedi, Sabancı Söz Verdi

Başkan Ergü İstedi, Sabancı Söz Verdi

Başkan Ergü İstedi, Sabancı Söz Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim