• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Er: "Karne hepimize verilen nottur"

Başkan Er: "Karne hepimize verilen nottur"
Mersin Baro Başkanı Ali Er, karne alan öğrencileri tebrik ederek, "Karne sadece çocuklarımıza verilen not değil, aynı zamanda öğretmenlere ve velilere...

Mersin Baro Başkanı Ali Er, karne alan öğrencileri tebrik ederek, "Karne sadece çocuklarımıza verilen not değil, aynı zamanda öğretmenlere ve velilere de verilen bir notun yansıması olduğu gerçeği unutulmamalıdır" dedi.

Yarıyıl tatiliyle ilgili mesaj yayımlayan Başkan Er, tüm yurtta yaklaşık 18 milyon öğrencinin, velileriyle birlikte karne heyecanı yaşadığını ve 15 günlük tatil sürecinin başladığını vurgulayarak, "2017-2018 yılı eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte başlayan 15 günlük tatil sürecinin hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğimizin umudu, teminatı olan çocuklarımızın karne gününü tebrik ediyorum. Karne sadece çocuklarımıza verilen not değil, aynı zamanda öğretmenlere ve velilere de verilen bir notun yansıması olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Çocukların başarısı ya da başarısızlığı, öğretmenlerinin ve velilerinin başarısı ve desteği ile doğru orantılıdır. Kısacası karne, hepimize verilen nottur. Bu nedenle çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında, başarılı, geleceğe umutla bakan, topluma ve ülkemize faydalı, manevi ve milli değerlerimize sahip çıkan çocuklar yetişmesinde öğretmenlerin ve ailelerinin rolü büyüktür" ifadelerini kullandı.

15 günlük yarıyıl tatilin, çocukların dinlenmeleri, eğlenmeleri, kitap okumaları, sportif aktivitelere katılma ve eksiklerini tamamlamaları için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Er, "Baro tarihinde ilk kez gerçekleşerek, Mersin Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında, tüm avukatlarımız aileleriyle birlikte üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerinden indirimli olarak faydalanabilecekler. Yarıyıl tatilinde meslektaşlarımız aileleriyle birlikte bu fırsatı değerlendirebilirler" diye konuştu.

Mersin Barosu olarak, okullarda öğrencilere vermiş oldukları maddi ve manevi destek ile etkinlikler ve eğitimlerin ikinci dönemde de devam edeceğinin bilgisini veren Er, "Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimiz çok aktif çalışarak, okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi-manevi destek olarak, kıyafet ve kırtasiye malzemesi desteği vermektedir. Baromuza ve ilçe temsilciliklerimize koymuş olduğumuz çocuk kumbarasında biriken kitap, oyuncak ve kıyafetleri ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra, Baromuz okullarda etkinlikler düzenleyerek, çocukların sosyal aktivitede yer almasını sağlamaktadır. Mersin Barosu yine bir ilki gerçekleştirerek, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile imzalamış olduğu protokol kapsamında, Mersin merkezde ve tüm ilçelerde bulunan okullarda eğitim seferberliği başlatmıştır. Eğitim kapsamında öğrencilere hakları, suç sayılan davranışlar ve hukuki boyutları ile cinsel istismardan korunma yolları konusunda eğitimler vermektedir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de eğitimlerimiz tüm hızıyla devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim