• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Emine Atasoy’dan İran Sanayi, Maden Bakan Yardımcısı Yazdani’ye Ziyaret

Başkan Emine Atasoy’dan İran Sanayi, Maden Bakan Yardımcısı Yazdani’ye Ziyaret
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Ali...

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Ali Yazdani ile bir araya geldi.

Türkiye Sanayi İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Ali Yazdani ve heyetiyle ile görüştü. Ankara Büyükelçiliği'nde yapılan görüşmede Türkiye ile İran arasında ekonomik ve ticari ilişkiler ele alındı. Ziyarette konuşan Genel Başkan Nezaket Atasoy, "İran İslam Cumhuriyeti Sanayi Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Ali Yazdani'ye Ankara'ya yapmış olduğu ziyaret için teşekkür ediyorum. Uluslararası toplumun İran İslam Cumhuriyeti'ne uygulamış olduğu haksız ve sebepsiz ambargoların kaldırılmasından dolayı Türkiye İş dünyası olarak memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ve dünya Ülkelerinde üyesi olan İş Adamları İş Kadınları Yatırımcıları ve Sanayicileriyle İran İslam Cumhuriyeti'ne her alanda yatırım yapmaya ve İran İslam Cumhuriyetinin her alanda kalkınmasına katkı sağlamaya hazırdırlar. Türkiye halkı ve İran halkı binlerce yıllık tarihimizde her zaman dost ve müttefik olmuşlardır. her iki halk kardeş halklardır" dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Sanayi Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Ali Yazdani, "Öncelikle İran İslam Cumhuriyetine uygulanan haksız ambargoların kaldırılmasından dolayı memnun olmanıza teşekkür ederim. Türkiye halkı ve İran halkı kardeştir ve bu kardeşliğimiz ömür boyu devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Görüşmede Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Türkiye ile İran arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla İran Ankara Büyükelçiliği'nin organizasyonuyla Mayıs ayında İran Hükümetinin davetlisi olarak, Başkent Tahran'a ziyaret gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.

Başkan Emine Atasoy’dan İran Sanayi, Maden Bakan Yardımcısı Yazdani’ye Ziyaret

Başkan Emine Atasoy’dan İran Sanayi, Maden Bakan Yardımcısı Yazdani’ye Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim