• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Edebali’den Gençlere Başarının Formülü

Başkan Edebali’den Gençlere Başarının Formülü
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldiği söyleşide tecrübelerini paylaştı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldiği söyleşide tecrübelerini paylaştı.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan "Doğudan Batıya Yerel Yönetimler" programına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yerel yönetimler ve Yıldırım Belediyesi'nin hizmetleri hakkında üniversite öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

Üniversite öğrencileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Göreve başladığım ilk günden itibaren toplumun tüm kesimleri ile her fırsatta bir araya gelmeye çalışıyorum. Özellikle üniversite sıralarında hayata hazırlanan siz genç kardeşlerimle bugün burada olmaktan dolayı ayrı bir heyecan taşıyorum. Aktaracağım tecrübelerin yanı sıra sizlerden alacağım farklı bir düşünce, bakış açısı da hayata geçireceğimiz hizmetlerde yol gösterici olacaktır" dedi.

Üniversite öğrencilerine özel ve mesleki hayatındaki tecrübelerini aktararak söyleşiye başlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, başarıya ulaşmanın en başta insanın "kendisine inanmaktan" geçtiğinin vurgusunu yaptı. Hayatın her alanında özellikle iş hayatında rekabet ortamının var olduğuna dikkat çeken Edebali, başarının elde edilmesinin "7 T" formülünden geçtiğini söyledi. Edebali, "Bunlardan ilki "tahayyül'. Önce hayal etmemiz lazım. Tahayyül etmeden hiçbir şey gerçekleşmez. İkincisi ise, bir işe başlamadan önce olumlu ve olumsuz yanlarını iyice inceleme evresi olan "tetkik'. Üçüncü olarak projeyi değerlendirme aşaması olan "tahkik'. Dördüncüsü zaman planlaması yapacağımız "takvim', beşincisi uygulamanın ilk adımı olan "tatbik', altıncısı her adımı izlemek olan "takip" ve son olarak ortaya çıkan sonuç, gelişim aşaması olan "tekâmül'dür'" diye konuştu,

Yıldırım Belediyesi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren ilçenin çehresini değiştiren hizmetlere imza attıklarını aktaran Edebali, öğrencilere kentsel dönüşüm başta olmak üzere diğer projeler hakkında da bilgi verdi. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği toplumun tüm kesimlerine dokunan hizmetler sunduklarını belirten Edebali, "Önceliğimiz toplumun temel taşını oluşturan çocuklarımız, gençlerimiz, engellilerimiz ve kadınlarımız. Bu kesimlerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta yer alabilmesi ve eğitimleri için birçok proje yaptık" şeklinde konuştu.

Vizyon projeler ile Yıldırım'ın geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini de dile getiren Edebali, "Gençlik merkezleri, kadın spor merkezleri, meydanlar, kültür merkezlerinin yanı sıra Türkiye'nin en büyük spor kompleksini bu dönemde Yıldırım'a kazandırarak vatandaşlarımızın Yıldırım'da yaşamaktan mutlu ve huzurlu olmalarını sağlayacağız" dedi.

"KADİM MEDENİYETİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ"

Kentsel dönüşüm projesinin Yıldırım için hayati önem taşıdığını da ifade eden Edebali, "Yıldırım, 750 bine yakın nüfusu ve kapladığı metrekare alan bakımından plansız bir yapılanma evresi geçirerek bugünkü durumuna geldi. Bizim amacımız geçmişinden kopmayan, kültür ve değerlerini muhafaza ederek, bu değerleri modern mimariyle birleştirerek geleceğin şehrini ortaya çıkarmaktır. Mahalle kültürünün yaşatıldığı Yıldırım'da, vatandaşlarımızın güvenli konutlarda yaşamasıdır" diye konuştu.

Yıldırım'ın tarihinden güç alan yapısı ile farklı bir konumda olduğunu da vurgulayan Başkan Edebali, "Şehircilik ilkelerinin şifreleri Yıldırım'da bulunuyor. Avrupa ortaçağ zihniyetini yaşarken, Amerika kıtası daha keşfedilmemişken 1400'lü yıllarda Yıldırım Külliyesi inşa edilmiş. Bizim de amacımız kadim medeniyetimizden güç alarak, geçmişle gelecek arasında köprü görevi üstlenip, devam ettiğimiz kentsel dönüşüm projelerimizle şehrimizi geleceğe taşımak olacaktır" diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın son bölümünde ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala ve öğrenciler, Başkan Edebali'ye katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Başkan Edebali’den Gençlere Başarının Formülü

Başkan Edebali’den Gençlere Başarının Formülü

Başkan Edebali’den Gençlere Başarının Formülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim