• BIST 9548.09
  • Altın 2497.55
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.541
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Edebali Aileleri Barıştırdı

Başkan Edebali Aileleri Barıştırdı
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde ikamet eden Yöndem ve Yaman ailelerinin arasında yaşanan gerilim, Yıldırım Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının öz...

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde ikamet eden Yöndem ve Yaman ailelerinin arasında yaşanan gerilim, Yıldırım Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının öz verisiyle sona erdirildi.

Türkiye'nin toplum arasında kanayan yaralarından biri olan aileler arası husumet, Yıldırım'da yapılan barışla sona erdi. Yöndem ve Yaman aileleri arasında yaklaşık 4 ay önce tartışma sonrası başlayan olaylar 1 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali öncülüğünde, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ile Muhammet Müfit Aydın, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, 22. dönem Milletvekili Seracettin Karayağız, Muşlular Dernek Başkanı Cahit Ozan, Nakliyeciler Odası Başkanı Adil Beder, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen, İlahiyatçı Necmettin Nursaçan ve iki ailenin ileri gelenleri Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

"BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

İki aile arasında gerçekleşen barışın tüm topluma örnek olması gerektiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Cenab-ı Hak Kur-an'ı Kerim'de insanları affetmeye ve bağışlamaya çağırıyor. Bugün de bu barış ortamının sağlanabilmesi için çok emek harcayan arkadaşlarımız oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sevgi ve barış ortamının herkes için saygı duyulması gereken değerler olduğunu ifade eden Başkan Edebali, "Kin, öfke ve nefreti sürdürmek yaşamı engellemektir. Bu barış sayesinde gençlerimizin geleceğini kurtaracaksınız. Aynı zamanda dini emri de yerine getireceksiniz. Birliğe ve kardeşliğe bugünlerde çok ihtiyacımız var. İnşallah bu tarz olaylar bir daha yaşanmaz ve kardeşliği, dostluğu ve gençlerimizi yaşatmaya dair çabamızı sürdürmüş oluruz" şeklinde konuştu.

TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, "Dinimiz gereği küslük, düşmanlık bizlere yakışmaz. Bu iki ailemiz arasında geçmişte talihsiz bir olay yaşanmış. Bu hadiselerin bir daha yaşanmaması için bu barışın yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

22. dönem Milletvekili Seracettin Karayağız da iki aile arasında barışın sağlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyerek, emeği geçen başta Başkan Edebali olmak herkese teşekkür etti. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut da arabulucu olarak üstlendikleri görevin hayırlı bir şekilde tamamlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Edebali Aileleri Barıştırdı

Başkan Edebali Aileleri Barıştırdı

Başkan Edebali Aileleri Barıştırdı

Başkan Edebali Aileleri Barıştırdı

Başkan Edebali Aileleri Barıştırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim