• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Düzova, Vatandaşları Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Başkan Düzova, Vatandaşları Dolandırıcılara Karşı Uyardı
Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, telefon, internet ve kapıda satış yapan dolandırıcılara karşı tüketicileri uyardı.

Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, telefon, internet ve kapıda satış yapan dolandırıcılara karşı tüketicileri uyardı.

Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, sayısı ve yöntemi her geçen gün artan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşları uyarmak için Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetinde basın açıklaması yapan Düzova, vatandaşların halen yeteri kadar bilinçli davranmadığını kaydetti. Düzova, "Bir tüketicimiz internet üzerinden bir araba buluyor. Arabanın değeri 62 bin lira. Bu arabayı satın alıyor ve İstanbul'a bu arabayı almaya gittiğinde tüketicimiz arabayı bulamıyor. Mesela, sigortada veya bankada biriken paranız var. "Bir hesap numarası verin bu para size aktarılacak" deniliyor tüketicilerimize. Ayrıca kendilerini emniyet görevlileri olarak tanıtıp şu kadar para yatırın deniliyor. Tüm bunlara rağmen tüketicilerimiz yaşanılanlardan ders çıkarmıyor" şeklinde konuştu.

Tüketicilerin bilinçli davranması gerektiğine vurgu yapan Düzova, kapı kapı gezip insanları dolandıran kişilerin olduğunu söyledi. Düzova, "Burada tüketicilerimizin yapacağı birçok şey var. Ancak her nedense bunu da üzülerek belirtirim ki, tüketicilerimiz bunlardan ders almıyor. Vatandaşlarımız, cep telefonlarına herhangi mesaj geldiği zaman asla bu tuzağa düşmesinler ve o numarayı aramasınlar. Gelen mesajlarda herhangi bir şüphe duyuyorsanız, mesajlara cevap vermeden hemen silin. Telefonla sürekli rahatsız ediliyorsanız bunu ilgili makamlara bildirin. Tüketicilerimizin bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Tüketicilerimizin de birbirlerini bilgilendirmeleri gerekiyor. Aksi halde bu gibi olumsuzluklar devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim