• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Doğan,“muhtarlar Elimiz, Kulağımız”

Başkan Doğan,“muhtarlar Elimiz, Kulağımız”
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Belediye Meclis Üyesi Sabri Yıldız ve Sultaniye Muhtarı Fikri Yıldız'ı makamında kabul etti.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Belediye Meclis Üyesi Sabri Yıldız ve Sultaniye Muhtarı Fikri Yıldız'ı makamında kabul etti.

İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Sabri Yıldız ve Sultaniye Mahallesi Muhtarı Fikri Yıldız, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı makamında ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında misafirlerine bilgiler aktaran Başkan Doğan, "Muhtarlarımız bizim mahallerdeki elimiz, kulağımızdır. Halkımızla bizim aramızda önemli bir köprü vazifesi gören muhtarlarımız aynı zamanda halkın dertlerini de devlete ulaştıran kişilerdir. Muhtarlarımızı hep önemsedik. Göreve geldiğimiz ilk dönemden itibaren Türkiye'de daha konusu bile yokken Muhtar Hizmet Birimimizi kurduk. Birimimiz, gerek yönetmeliği gerekse hizmetleriyle Türkiye'ye örnek hale geldi. Bugün ise bakanlığımız tarafından büyükşehirlerde Muhtarlık Daire Başkanlığı ilçe belediyelerde de Muhtar Hizmet Müdürlüğü kurulması zorunlu hale getirildi. Muhtar Hizmet Müdürlüğü halka sunulan hizmetlerin daha hızlı ve daha verimli olması için çok önemlidir" dedi.

İzmit Belediyesi olarak göreve geldikleri günden itibaren muhtarlara her türlü maddi ve manevi desteği sağladıklarını söyleyen Doğan, "Muhtar Hizmet Müdürlüğünün yönetmeliğini hazırlayıp meclisten geçiren ilk belediyeyiz. Biz, halkımızın derdini dert ediniyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, bizler hizmet için varız. Muhtar, meclis üyesi belediye başkanı hep birlikte hareket etmeli. Bu koordinasyon doğru kurulur ve yönetilirse başarı elde edilir, vatandaş en iyi hizmeti alır. 102 mahallemiz var. Bu da 102 muhtar demektir. Muhtarlarımız ile çok güzel bir koordinasyon içindeyiz. İddia ediyorum ki, belediyemizdeki bu koordinasyon Türkiye'ye örnek olmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim