• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Doğan, ziyaretçilerini ağırladı

Başkan Doğan, ziyaretçilerini ağırladı
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelip, fikir alış verişinde bulunmaya devam ediyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelip, fikir alış verişinde bulunmaya devam ediyor.

Günün büyük bir bölümünü belediye dışında halkın arasında ve proje incelemelerinde geçiren Başkan Doğan, makamda kaldığı zamanlarda da misafirlerini kabul ediyor. İzmit Belediye Başkanı Doğan'ın son ziyaretçileri ise kısa adı GÜÇDEF olan Gümüşhaneliler Gebze Çayırova, Darıca ve Dilovası Dernekler Federasyonu, Hereke Erzurumlular Derneği ve Kandıra Muhtarlar Derneği oldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Doğan, "Hemşeri dernekleri, bir sivil toplum örgütü olarak hizmet ediyorlar. Bu hizmetlerle de, vatandaşın ihtiyaçlarına, geçmişin değerlerini geleceğe taşımaya yönelik önemli görevlerde bulunuyorlar. Bir anlamda yerel ve genelde devlet kuruluşlarının yardımcısı oluyorsunuz. Öğrencilere destek veriyorsunuz, kültürel etkinliklerle sosyal birlikteliği ve kültürel transferler yapıyorsunuz. Bunların hepsini devletimizde yapmaya çalışıyor ancak sizler bunu gönüllü olarak yapıyorsunuz. Yaşadığımız, hizmet ettiğimiz yeri, kendi şehrimiz olarak görüyoruz ama tabi ki doğduğumuz yerleri de unutmuyoruz" dedi.

Federasyonu Başkanı Yücel Nazlı da, "Bizler Kocaeli'yle bütünleşik. 34 derneğimizle federasyon olduk, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Samsun'u da içimize dahil ederek konfederasyona doğru gitmeyi düşünüyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek, kültürümüzü gelecek nesillere aktarma konusunda görevimizi yerine getirebileceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Doğan'ın ziyaretçileri arasında yer alan Hereke Erzurumlular Dernek Başkanı Ergün Tunç ve yönetim kurulu üyeleri de İzmit'te yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu, ifade ederek, "şehre hizmetlerinden dolayı İzmit Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz" dediler.

Son olarak Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mevlut Akdeniz ise İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan makamında ziyaret etti. Belediye meclis üyesi Mehmet Çetin ile Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş'ın da yer aldığı ziyarette Mevlut Akdeniz, Başkan Doğan'a Kandıra'nın meşhur yoğurdunu hediye etti. Sivil toplum örgütlerinin varlığının demokrasi için çok önemli olduğunu söyleyen Doğan, "Türkiye, artık devlet dışı organizasyonları, sivil hareketleri çok önemsiyor. Sivil toplum örgütlerinin varlığı demokrasinin kalitesini ve gücünü gösterir. Ne kadar çok sivil toplum örgütü olursa demokrasimiz o kadar güçlü ve zengin olur" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, ziyaretçilerini ağırladı

Başkan Doğan, ziyaretçilerini ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim