• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Doğan, “Mutlu Olmak İçin Bisiklete Binin”

Başkan Doğan, “Mutlu Olmak İçin Bisiklete Binin”
Öğretmen ve öğrencilere hediye bisikletlerin dağıtıldığı törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Mutlu olmak için bisiklete binin"...

Öğretmen ve öğrencilere hediye bisikletlerin dağıtıldığı törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Mutlu olmak için bisiklete binin" çağrısı yaptı.

İzmit Belediyesi'nin Haydi Bisikletle Okula projesi kapsamında öğrenci ve öğretmelere bisikletlerin dağıtmaları devam ediyor. Devlet, özel okulu ayrımı yapılmayan bisiklet dağıtımları kapsamında Yenimahalle Ortaokulu'nda 77, ODTÜ KYÖD okulunda 87 olmak üzere 164 öğretmen ve öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

Okullarda düzenlenen bisiklet dağıtım törenlerine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Yenimahalle Ortaokulu Okul Müdürü Erhan Göçer, ODTÜ KYÖD Okul Müdürü Güler Telli, Okul Kurucu Temsilcisi Ufuk Topaloğlu, Okul Aile Birliği Başkanları, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bisiklet dağıtımlarında konuşan Başkan Doğan, "Bisikletlerimizi dağıtırken özel devlet ayrımız yapmaksızın bütün çocuklarımıza veriyoruz. İlk zamanlarda bu durum yadırgandı. Neden zengin çocuklarına da veriyorsunuz diyerek tepkiler aldık. Ama biz çocuğun zengini fakiri olmaz anlayışına göre dağıtımlarımızı yapıyoruz. Biz bisikleti sadece çocukların eksikliği olduğu için aynı zamanda yaygınlaştırmak için veriyoruz. Her eve bisiklet girsin istiyoruz" dedi.

Okullara hizmet etmenin aslı görevleri olmadığını ancak destek olmayı kendilerine görev kabul ettiklerini de belirten Doğan, Yenimahalle Ortaokulu'na öğretmenler odası yapacaklarının müjdesini de verdi. Başkan Doğan, "Türkiye'de ilk defa bizim kurduğumuz Okul Hizmet Masamız okul idarelerinin ve okul aile birliklerinin kurtarıcısı oldu. Artık okullarda ki küçük tadilatlarda ne yapacağız, nasıl yapacağız diye düşünmüyorlar" şeklinde konuştu.

Bisikletleri sadece çocukların değil büyüklerin de kullanabileceği şekilde seçtiklerini belirten Belediye Başkanı Doğan, velilere de seslenerek, "Tansiyonunuz çıkmasın diyorsanız bisiklete binin. Kolesterolününüz yüksekse bisiklete binin hemen düşecek. Ben bunun garantisini veriyorum. Moraliniz bozuksa bisiklete binin, eğer kızgınlığınız geçmezse bana gelin. Çünkü bisiklet kandaki mutluluk hormonunu arttırıyor. Bisiklet aynı zamanda hem çevreye, hem cebinize, hem de trafiğe fayda ediyor. Bugün bu bisikletleri dağıtıyorsak, tabletleri dağıtıyorsak, çocuklarımızın en iyi koşullarda hayatlarını sürdürmeleri için çalışıyorsak bu sağladığımız birlik ve beraberlik sayesinde oluyor. Çocuklarımızdan da bir isteğim var o da kasksız bisiklete binmemeleridir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlere bisikletleri teslim edildi. Öğretmenler ve öğrenciler de Başkan Doğan'a çiçek vererek teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim