• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Doğan: “Muhtarlarımız her zaman önceliğimiz oldu”

Başkan Doğan: “Muhtarlarımız her zaman önceliğimiz oldu”
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Turgut Mahalle muhtarı Mehmet Kurt'u makamında ağırladı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Turgut Mahalle muhtarı Mehmet Kurt'u makamında ağırladı. Ziyarette muhtar Kurt, Başkan Doğan'a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Ziyarette Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, belediye meclis üyeleri Yusuf Sami Çınar ve Mehmet Çetin de hazır bulundu.

İzmit'in bütün mahallerine olduğu gibi Turgut Mahallesi'nde de sayısız hizmet yaptıklarını belirten Başkan Doğan "Mahalle muhtarlarımız göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman önceliğimiz oldu. Mahallelerimizin sorunlarını sık sık bir araya gelerek konuşuyoruz. Bu konularda her zaman işbirliğinin getirdiği avantajları kullanıyoruz. İnanıyorum ki bu görüşmelerle mahallelerimizdeki yolundan, temizliğinden, parkından diğer yaşam alanları da daha da iyi olacak" dedi.

Muhtarlarla ilgili çalışmaların Türkiye'ye model olmasının ayrı bir onur olduğuna da değinen Doğan, "Muhtar Hizmet Masası Projemiz 2009'da belediye başkanlığı adaylık projemizdi. Belediye başkanlığına seçilir seçilmez bu birimi kurarak muhtarlarımızın hizmetine sunduk. Sadece muhtarlarımıza hizmet eden, onların istek ve şikayetlerini bildirdiği ve hızlı çözümlerin sağlandığı bir birimizim oldu. Şimdi ise bu projemiz tüm büyük şehirlerde Muhtarlık Daire Başkanlığı, ilçe belediyelerinde de muhtarlık müdürlüğü olarak uygulanmaktadır. Muhtarlarımızın hizmet binalarını yeniledik, gerekli eşya desteğinde bulunduk hatta sabit giderlerini de üstlendik" diye konuştu.

Muhtarlara yönelik çok farklı çalışmaların yapıldığına da dikkat çeken Doğan, "Şehrimizdeki tüm muhtarlarımıza görgü ve becerilerini arttırmak amacıyla yurt içi ve yurt dışı gezileri düzenledik. Muhtarlar Günü'nü ilan ettik ve muhtarlar gününü kutlamaya başladık. Muhtar buluşmalarını Türkiye çapında yapmaya başladık. Model olan muhtarlık projemiz başarıyla sürüyor. Çok örnek çalışmaları Yeni İzmit sloganımızla Yeni Türkiye'ye hazırladık ve devam ediyoruz" şekkinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim