• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Doğan, KOÜ Öğrenci Kulüp Liderlerle Buluştu

Başkan Doğan, KOÜ Öğrenci Kulüp Liderlerle Buluştu
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve öğrenci kulüp liderleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Gölkay Park Kafedeki buluşmaya Başkan Doğan ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, KOÜ Genel Sekreteri Fatih Akbulut ile 50 öğrenci kulüp başkanı katıldı. Toplantıda Başkan Doğan, öğrencilerin projeleri dinlendi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Gençlerimizi seviyorum. Sizlerle bir araya gelmekten mutluyum. Genç düşünen bir başkanım. Üniversitemizle, sizlerle çok yakın ilişkilerimiz var ve bunu daha da arttırmak istiyoruz. Genç-İz birimimiz, Eurodesk, Genç Girişimciler Merkezimiz, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezimizi sizler için kurduk. Yeni ufukları sizler açacaksınız. Ülkemizin önünü sizler açacaksınız" dedi.

Üniversite yıllarından örnekler veren Doğan, "Ben de üniversite öğrenciliği yapmış bir ağabeyinizim. Öğrencilik dönemi kolay bir dönem değil. Ben Hacettepe Üniversitesi'nde okudum. Bizim okuduğumuz yıllar çok zor yıllardı. Bu zorlukların bir nedeni, o dönemde sağ-sol çatışmaları vardı. O dönemler çok acıydı ama çok gereksiz acılardı. Aynı köyden gelen insanlar sağ-sol nedeniyle birbirlerine düşman oluyorlardı. Öğrencilik hayatında farklı akımlar olabiliyor. Sizler en iyisini düşünecek yaşta ve akıldasınız. Bizler, size bu süreci daha verimli geçirmeniz için destek oluyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenci kulüplerine çok önem verdiklerinin altını çizen Başkan Doğan, "Bize proje getirin. Düşündüğünüz, yapmak istediğiniz projeyi sunun, biz yapmaya hazırız. Belediye Başkanlığımın 2. dönemini tamamen gençliğe ayırdım. Üniversitemizle de ortak çalışmalar yapıyoruz. Gezisinden tutun, her türlü sanatsal, sportif faaliyetlerle sizin yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Üniversiteli gençlere Gölkay Park hakkında da bilgi veren Başkan Doğan, "Burası 7-8 yıl önce gündüz bile insanların gelmeye korktuğu bir bölgeydi. Göreve gelir gelmez bu bölgeye el attık ve şu anda dünyanın en modern su kayak merkezi haline geldi. Burada dünya şampiyonası, Avrupa finalleri birçok uluslararası karşılaşma yapılıyor" dedi.

Gençlerden bisiklet kullanmalarını isteyen Doğan, "Her yıl binlerce öğrenciye bedava bisiklet veriyoruz. Bu sene de 5 bin ortaokul 1. sınıf öğrencisiyle 5 bin öğretmene bisiklet dağıtacağız. Hedefimiz İzmit'te bisikletin girmediği ev bırakmamaktır. Sizlerden de bol bol bisiklet kullanmanızı istiyorum. Bisiklet projemiz Türkiye'ye model oldu" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Sizleri iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Kaliteyi arttırmaya çalışıyoruz. Gençlere önem veriyoruz. İzmit Belediye Başkanımızın sizler için Üniversiteli Pazarı Projesi var. Belediye Başkanımıza da verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim