• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Doğan, Kanser’de Erken Teşhis Önemli

Başkan Doğan, Kanser’de Erken Teşhis Önemli
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kanser Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, vatandaşları kanser konusunda uyardı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kanser Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, vatandaşları kanser konusunda uyardı.

Kanserin vücudun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz olarak hızla çoğalmaları ile oluşan ve hızlı yayılabilen bir hastalık olduğunu belirten Başkan Doğan, "Alkol ve sigara tüketimi, olumsuz çalışma şartları, obezite, yanlış beslenme alışkanlıkları vb. durumlar kanserin başlıca etkilerindendir. Kanser, tüm dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından birini oluşturmakla beraber aynı zamanda ağır ekonomik maliyetleri nedeniyle toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

Başkan Doğan mesajında, "Gelişen teknoloji sayesinde, çağımızın en ölümcül hastalıklarından biri olan kanser hastalığının tanı ve tedavisinde ilerlemeler kaydedilse de, maalesef bu hastalık dünyada ve Türkiye'de hala can almaya devam etmektedir. Bu sebeple, vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçli olması, şüphelendiğinde hemen doktora başvurması ve erken tanı konulması hastalığın tedavisinde büyük önem arz etmektedir. Kanserlerin yüzde 30-40'ının erken teşhis ve tedavi ile iyileşmekte olduğunu unutmayalım" şeklinde konuştu.

İzmit'in sağlıkta örnek alındığını belirten Doğan, "Son dönemde dünyada ve ülkemizde tıp alanındaki gelişmeler hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde oldukça önemli sonuçlar doğurdu. Bu yenilikler ve gelişmeler özellikle İzmit'teki sağlık kuruluşları ve hekimler tarafından da dikkatle takip ediliyor ve gelinen aşamalar herkes tarafından biliniyor. İzmit sağlık hizmetleri konusunda oldukça iyi bir konumdadır. Hastanelerimiz, sağlık merkezlerimiz teknik ve fiziki olarak oldukça gelişmiş koşullara sahiptir. Şehrimizdeki özellikle onkoloji bölümleri başka illerden de yoğun talep görmektedir. Bu bölümlerimizle ilgili iyileştirmelerimiz ve yeniliklerimiz sürekli devam etmekte, gerek yatak sayısı, gerek teknolojik donanımı ve uzman kadrosu ile şehrimizin dışındaki sağlık kuruluşlarına örnek olmakta ve yoğun çalışmalarına devam etmektedir. Bu düşüncelerle, Kanser Haftası'nın vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçlenmesine vesile olmasını, kanser hastalarına moral veren etkinliklerle geçmesini temenni ediyor, bu hastalıkla mücadele eden tüm vatandaşlarımıza moral ve şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim