• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Doğan, Kadınlara Hizmeti Borç Biliyorum

Başkan Doğan, Kadınlara Hizmeti Borç Biliyorum
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol hafızalarımızdan silinmemektedir. Kadınlarımızın sahip olduğu bu gücü, özveriyi görmezden gelip bastırmaya, susturmaya çalışmak, eve kapatmak, dövmek, öldürmek, yapanın kendi acizliğini örtebilmek için başvurduğu zavallı bir çabadır, toplumsal bir yaradır. Kuşkusuz kadınlarımızın yaşadıkları güçlükler, sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu değildir. Ancak 8 Mart kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek ve bilinç oluşturmak için fırsat olarak değerlendirilmelidir."

"Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. Onlara saygı ve sevgimizi göstermeli, hak ettikleri değeri onlara vermeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ünde ifade ettiği gibi "Dünya'da her şey kadının eseridir." Bu gerçeği asla unutmamamız gerekmektedir. Yüce dinimiz ve medeniyetimiz de her zaman kadına özel bir önem vermiş ve kadınlarımızın Hak ve hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiş "Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz" şeklinde buyurmuştur."

"Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Hakları ihlal edilen, obje olarak görülen, şiddet uygulanan kadın sadece bunu yapanın değil hepimizin ayıbıdır. İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. İzmitli kadınlar için güzel ve faydalı çalışmalar yapmayı bir borç biliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, 8 Mart Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim