• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Doğan: “Çocuklarımız Geleceğimiz”

Başkan Doğan: “Çocuklarımız Geleceğimiz”
Korunmaya Muhtaç Çocuklar Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Sarı yeni yönetimiyle birlikte İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.

Korunmaya Muhtaç Çocuklar Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Sarı yeni yönetimiyle birlikte İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.

Sarı'ya ziyaretinde Dernek yöneticilerinden, Hasibe Hepdurluk, Suna Hur, Sermin Seldik, Selma Koçak, Sude Hur, Mine Nilgün Çevik, Semiha İnal eşlik etti. Çocuk Doktoru bir Belediye Başkanı olarak özellikle çocuklara yönelik yatırımlara önem verdiğine vurgu yapan Doğan, "Çocuklarımız, bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz. Onlarla ilgili yapılan her çalışma çok önemli" dedi.

Doğan konuşmasının devamında, "Özellikle bizim dinimizde bir yetimi, bir öksüzü çok özel bir konumda değerlendirmek gerekiyor. Bizim geleneğimiz, Türk kültürü de bunu emrediyor. Bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onlar sadece anne babalarının değil, hepimizin çocuklarıdır. Onlar için yapılacak çok şey var. Devletimiz, hükümetimiz son yıllarda gerçekten çok başarılı çalışmalar yaptı. Ama tüm bunlara rağmen yapılacak çok iş var. İzmit Belediyesi olarak çocuklarla ilgili, özellikle çocukların korunması konusunda, önemli çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili topluma da büyük görev düştüğünü söyleyen Başkan Doğan, "Toplumun her kesiminin bu konuya sahip çıkması gerekmekte, sadece belediye ve devletin yapacağı bir iş değil. Sivil toplum örgütlerinden, işadamlarına, tüccarlara, medyaya büyük görev düşüyor. Bizler İzmit Belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Doğan, "Türkiye'ye örnek projemiz olan Çocuk Hakları Okulumuzda çocuklarımıza haklarını, başvuru yollarını anlatıyoruz. Çocuklarımıza elimizden gelen tüm sosyal tesis imkanlarını sunmaya çalışıyoruz. Ücretsiz sinemalarından, yüzme havuzlarına kadar, okul tiyatrolarına götürüyoruz. Yeter ki mahrumiyeti görmesinler istiyoruz. Hedefimiz bütün çocuklarımızın olabildiği kadar akranlarıyla, birbirlerine imrenmeden, birbirlerine sıcaklık duyarak büyümelerini sağlamak" dedi.

Doğan açıklamalarının devamında vatandaşlara seslenerek, "Sahada da vatandaşlarımıza görevler düşüyor. Cami avlusunda çocuğu ile dilenen birisini gördüğünüzde üzülüyorsunuz ancak o da bir çocuk istismarıdır. Yolda mendil satan çocuğu gördüğünüzde eline para verdiğiniz zaman ona kötülük yapmış oluyorsunuz. Toplumumuza bu konularda çok görev düşüyor" ifadelerini kullanarak vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Dernek Başkanı İbrahim Sarı da, "Yeni yönetimimizle birlikte, Başkanımızla tanışmak ve kendimizi tanıtmak istedik. Aynı zamanda bazı projelerimiz var bu projelerimizle ilgili bilgilendirmede bulunmak istedik. Sıcak karşılamaları için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanarak Başkan Doğan'a sivil toplum örgütlerine vermiş olduğu desteklerden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim