• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Doğan: "Bisiklette Avrupa’yı Geçeceğiz"

Başkan Doğan: "Bisiklette Avrupa’yı Geçeceğiz"
İzmit Belediyesi tarafından "Haydi Bisikletle Okula" projesi kapsamında başlatılan bisiklet dağıtımları Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda devam etti.

İzmit Belediyesi tarafından "Haydi Bisikletle Okula" projesi kapsamında başlatılan bisiklet dağıtımları Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda devam etti.

Bisiklet dağıtım töreninde Kazım Karabekir Ortaokulu, Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulu'ndan 592 öğrenci ve öğretmene bisikletleri teslim edildi. Bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın yanı sıra AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, muhtarlar, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve aileler katıldı. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin judo gösterisi ile başlayan program, öğrencilerin bisiklet konulu kompozisyon ve şiir okumasıyla devam etti.

Dağıtım töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Çocuklarımızın, anne babaların gözlerinde gördüğümüz bu ışıltı bizim için en büyük mutluluk. Bizim başka hiçbir amacımız, başka bir beklentimiz yok. İzmit'in sokaklarında büyüdüm. Bizim zamanımızda ne böyle güzel okullar ne de böyle imkanlar vardı. Değil bisiklet, ayağımıza ayakkabı, sırtımıza çanta alacak durumumuz yoktu. Ogünler geçti, bakın bugün neleri konuşuyoruz. Okullarımızda son sistem donanımlarla çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Başta Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Hükümetimizin çalışmaları sayesinde geldiğimiz nokta ortada. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük bütçe ilk kez bu yıl eğitime ayrıldı" dedi.

Eğitime her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Doğan, "Asli görevlerimiz arasında olmamasına rağmen eğitime destek olmayı kendimize görev kabul ettik. Şimdiye kadar 60'dan fazla okula çok amaçlı salon, öğretmenler odası, veli bekleme yeri, kütüphane ve Atatürk büstü kazandırdık. Her yıl binlerce öğrenciye etüt merkezilerinde ücretsiz eğitim verip kitap desteğinde bulunuyoruz. Milli Eğitim konusunda her şeyi devletten beklenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuya toplumun her kesimin sahip çıkıp destek olması gerekir. Çünkü eğitim kurumlarındaki çocuklarımız çok iyi şartlarda yetişmeli. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız bizim için çok önemli. Biz bu hizmetlerimizi kendimize görev bildik" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin, öğrencilerin her zaman her şeyin en güzelini hak ettiğini söyleyen Doğan, "Bu sembolik bir hediye. Bunu da Türkiye'de ilk defa biz yapıyoruz. Bunu yaparak hem öğretmenlerimize küçükte olsa bir hediye vermiş oluyoruz, hem de onların bisiklete binmelerini sağlayarak çocuklarımızı bisiklete binmeye teşvik ediyoruz. Emeklerinizden dolayı, ülkemize milletimize verdiğiniz katkılar için sizlere minnettarız" ifadelerini kullandı.

İzmit'i bisiklet şehri yapmak için çalıştıklarını belirten Doğan, "Avrupa, bisikleti 30 yıldır kullanıyor. Sokaklarda araçtan çok bisiklet var. Biz de bu açığı kapatmak, bisikleti hayatımıza almak için bir çalışma başlattık ve hızla Avrupa'yla aramızdaki açığı kapatıyoruz. Bisiklet dağıtımlarından, bisiklet yollarına, eğitim pistlerine, akıllı bisikletlere kadar İzmit'i bisiklet şehri yapmak amacıyla projeler gerçekleştirdik. Hatta bu çalışmalarımızla onlara yetişip, onları geçeceğiz. Geçen dönem niye bisiklet dağıtıyorsunuz diyenler, bugün niye Kandıra'ya dağıtıyorsunuz diye eleştiriyorlar. Onlarda çocuk, onlarda mutlu olsun istiyoruz" dedi.

Konuşmasında ülkede yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Doğan, "Bizi bizden koparmanın gayretindeler, bunu yüzyıllardır yapıyorlar. Malazgirt'te, Mohaç'ta, Çanakkale'de de bizi yok etmeye çalıştılar ama başaramadılar. Kağıt üzerinde Anadolu'yu işgal ettiler ama yine başaramadılar. Çünkü Türk milleti bayrağını, vatanını namusu görür, ezanlarını canından önce tutar. Değil ülkemizi, ülkemizin çakıl taşını dahi kimseye vermeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

Başkan Doğan: "Bisiklette Avrupa’yı Geçeceğiz"

Başkan Doğan: "Bisiklette Avrupa’yı Geçeceğiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim