• BIST 9679.8
  • Altın 2488.756
  • Dolar 32.414
  • Euro 34.4552
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Demirgil güven tazeledi

Başkan Demirgil güven tazeledi
Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 63. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Yüksel Demirgil güven tazeledi.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 63. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Yüksel Demirgil güven tazeledi.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından genel kurul başkanlık divanı seçildi. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek,"2016 yılı ekonomik kriterler açısından esnaf ve sanatkarlarımız yönünden çok zor ve sıkıntılı geçmiştir. Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas'ta da faaliyetlerini sürdüren esnaf ve sanatkarlarımız ekonomideki bu dalgalanmalar nedeniyle büyük zorluklar yaşamışlardır. Sivas toplam il nüfusumuza bakıldığında her yıl göç vermeye devam etmekte ve işsizlik oranı da her yıl artmaktadır. İlimizde yeni istihdam alanlarının açılarak istihdama katkı sağlanması için biz kooperatif olarak esnaf ve sanatkarlarımıza tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. 2016 yılında esnaf ve sanatkarlarımızın kredi müracaatları kesintisiz olarak alınarak, kredi ödemeleri sürekli olarak devam etmiştir. Esnaf ve sanatkarlarımızın ödemelerine kolaylık sağlamak amacıyla kredi taksitlerini kredi kartı ile de ödeme kolaylığı getirdik. 2016 yılı sonu itibariyle Sivas'ta bin 602 esnaf ve sanatkara kredi kullandırılmış, kredi kullanan üye sayısı ise 4 bin 70'e ulaşmıştır. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz aracılığı ile 2016 yılı sonu itibariyle kullandırılan finansman miktarı 119 milyon 900 bin TL'ye yükselmiştir.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 32 Bölge Birliği ve bin 030 Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine kayıtlı ortak sayısı 1,5 milyon kişiye ulaşmıştır. Türkiye genelinde dağıtılan kredi miktarı 21 milyar TL'ye çıkmış durumda. Bu da gösteriyor ki piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan kooperatif kredilerine esnaf ve sanatkarlarımızın ilgisi giderek artıyor"dedi.

Demirgil'in konuşmasının ardından yönetim kurulu, hesap bilançoları ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından 2017 yılı bütçesi kabul edildi. Daha sonra tek liste ile gidilen seçimlerde Yüksel Demirgil yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim