• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Demircan:  “insanlar Refahın Olduğu Yerleri Tercih Ediyor”

Başkan Demircan:  “insanlar Refahın Olduğu Yerleri Tercih Ediyor”
Yerel Yönetimler dersinde yüksek lisans öğrencilerine teknolojinin mimariye ve şehir planlamasına etkisini anlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah...

Yerel Yönetimler dersinde yüksek lisans öğrencilerine teknolojinin mimariye ve şehir planlamasına etkisini anlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Artık herkes ulaşımın, eğitimin, hastanenin yani refahın olduğu yerleri tercih etmeye başladı. Bu yerlerden birisi de Beyoğlu'dur. Beyoğlu'nda 250 bin kişi var ve bunların 200 bini çalışan nüfus" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kültür Kenti Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen "Marka Şehirler Akademisi" yüksek lisans eğitim programında "Yerel Yönetimler" dersi verdi. Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binasının Meclis Salonunda gerçekleşen eğitimde Başkan Demircan, öğrencilere "Teknolojinin Mimariye ve Şehir Planlamasına Etkisi"ni anlattı.

"TOPRAK AĞASI GİTTİ YERİNE MODERN DEVLET KURULDU"

Şehirlerin gelişimini, tarım toplumu ve sanayi toplumu olarak iki döneme ayıran Başkan Demircan, "Tarım toplumunda zenginliğin kaynağı topraktı. Ta ki motor icat edilip traktörler çıkana kadar. Traktör üretilmeye başladı, tarlalar traktör yardımıyla işlendi böylece daha çok ürün oldu. Daha çok ürünü işlemek için fabrikaya ihtiyaç duyuldu. Böylece sanayi devrimine geçilmiş oldu. Toprak ağası gitti yerine modern devlet kuruldu. Yani teknolojinin gelişmesi, hem insanların şehirlerden beklentilerini değiştirdi, hem de değişen şehirlerle birlikte sosyal ve siyasal düzenin de değişmesine sebep oldu" dedi.

"ŞEHİRLERLE BİRLİKTE İNSANLARIN BEKLENTİLERİ DE DEĞİŞTİ"

Başkan Demircan, şehirlerin gelişmesiyle birlikte insanlarda da büyük bir değişimin olduğunu söyleyerek, "Artık herkes işin, yolun, ulaşımın, eğitimin, hastanenin yani refahın olduğu yerleri tercih etmeye başladı. Bu yerlerden birisi de Beyoğlu'dur. Beyoğlu'nda 250 bin kişi var ve bunların 200 bini çalışan nüfus. Çünkü bizde ekonomi, kültür- sanat, eğitim, meslek vs. konular ön planda. Kısaca özetlemek gerekirse; teknolojinin gelişmesiyle şehirler,şehirlerin gelişmesiyle de insanların şehirlerden beklentileri değişti. İnsanların beklentilerinin değişmesi de şehir planlarının ve binaların değişmesine sebebiyet veriyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Demircan:  “insanlar Refahın Olduğu Yerleri Tercih Ediyor”

Başkan Demircan:  “insanlar Refahın Olduğu Yerleri Tercih Ediyor”

Başkan Demircan:  “insanlar Refahın Olduğu Yerleri Tercih Ediyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim