• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Demircan: “İnovasyon Ve Girişimcilik Varsa, Marka Vardır”

Başkan Demircan: “İnovasyon Ve Girişimcilik Varsa, Marka Vardır”
Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisi tarafından düzenlenen "Belediyelerde Liderlik" konulu derse konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye...

Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisi tarafından düzenlenen "Belediyelerde Liderlik" konulu derse konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Şehirlerin olmazsa olmazları var. Bunlar; altyapılar, barınma, mesleki eğitim ve üretim modelleridir. Bunları yaptıktan sonra artık inovasyon yapması, fark oluşturması gerekiyor. Eğer bir yerde inovasyon ve girişimcilik varsa orada marka vardır" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Akademisi 6'ncı sertifika programının 2'nci haftası, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleşti. Program kapsamında sertifika programına katılan öğrencilere "Belediyelerde Liderlik" konulu ders veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, insanların şehirlerden beklentilerinin Sanayi Devrimi'nden sonra değiştiğini belirterek, "Şehirlerin olmazsa olmazları var. Bunlar; altyapılar, barınma, mesleki eğitim ve üretim modelleridir. Bunları yaptıktan sonra artık inovasyon yapması, fark yaratması gerekiyor. Eğer bir yerde inovasyon ve girişimcilik varsa orada marka vardır" dedi. Yaklaşış bir saat süren dersin ardından Demircan öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

"ARTIK ÜLKELER DEĞİL, ŞEHİRLER YARIŞIYOR"

Demircan, dünyada ülkelerden çok şehirlerin yarıştığını belirterek, "Dünyada ülkeleri biliyoruz ama bu ülkelerin içerisinde yarışan şehirler vardır. Dünyada şehirler yarışıyor. Sanayi devrimi şehirler için bir dönüm noktası olmuştur. Çünkü sanayi öncesi ve sanayi sonrası şehirler arasında çok fark var. Yani tarım toplumundaki insanların beklentileri başka, sanayi devriminden sonrakilerin ki başka. Sanayi devriminden önce sadece barınmadan bahsedilen şehirler vardı. Sanayi devriminden sonra barınmaya ilaveten mesleki eğitim ve üretim eklendi" ifadelerini kullandı.

"EĞER BİR YERDE İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK VARSA ORADA MARKA VARDIR"

Şehirlerin olmazsa olmazları olduğunu da söyleyen Başkan Demircan, "Bunlar; altyapılar, barınma, mesleki eğitim ve üretim modelleridir. Bir şehir bunları planlayacak. Bunların dahası da var. Bunları yaptıktan sonra artık inovasyon yapması, fark yaratması gerekiyor. Eğer bir yerde inovasyon ve girişimcilik varsa orada marka vardır. Tüm bunlar olduğunda refah ve zenginlik de olur. İnsanların şehirlerden beklentileri var, bir şeyler almak istiyorlar, hayatını kazanmak istiyorlar. Nerde? İstanbul'da, Bursa da, Paris'te. Demek ki şehirlerin liderliği var. Şehirler bir üniversite gibidirler, bizi yönlendiriyor, hayata hazırlıyor. Marka şehir ancak doğru bir idari mekanizmayla olur" şeklinde konuştu.

"BEYOĞLU'NUN MARKA DEĞERİ ÇOK YÜKSELDİ"

Başkan Demircan, "Sütlüce, Kasımpaşa gibi bölgelerin yerinde saydığını söyleyebilir miyiz, bu bölgelere daha çok insan çekmek ve geliştirmek için projeleriniz var mı?" sorusuna "Sütlüce çağ atladı. O kadar ileri gitti ki belki de cihangiri bile geçti. Dolayısıyla Sütlüce'yi bir dolaşmanız lazım. Sütlüce, Hasköy Okmeydanı, Dolapdere şuanda bizim marka yerlerimiz, çok büyük yatırımlar yapıldı. Beyoğlu'nun bütün semtleri biliniyor. Reklamlarda bile herkes Beyoğlu demeye başladı. Çünkü Beyoğlu'nun marka değeri çok yükseldi" cevabını verdi.

"BİZ BEYOĞLU'NDA BÖLGE MECLİS ÜYELİĞİ SİSTEMİNE GEÇTİK"

Başkan Demircan daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

"Şehirleşmenin daha olumlu gelişmesi için halk tabanında oluşturulması gerekiyor. Bu çerçevede Beyoğlu Belediyesi'nin bir çalışması var mıdır?" şeklindeki soruyu ise, "Biz Beyoğlu'nda bölge meclis üyeliği sistemine geçtik. 15 bölgede her hafta meclis üyelerimiz benim adıma "Halk Meclisi" toplantısı yapıyor. Toplantıya mahalle muhtarı, oku müdürü, ilgili belediye birimlerinden sorumlu yetkililer Burada vatandaşlarımız her hafta belediyeye gelmeden sorunlarını çözüyor. Millet gelip dertlerini anlatıyor. Bu da vatandaşın memnuniyeti mahalleden yönetimin önemini bir kez daha ortaya koyuyor" şeklinde cevaplandırdı.

Başkan Demircan: “İnovasyon Ve Girişimcilik Varsa, Marka Vardır”

Başkan Demircan: “İnovasyon Ve Girişimcilik Varsa, Marka Vardır”

Başkan Demircan: “İnovasyon Ve Girişimcilik Varsa, Marka Vardır”

Başkan Demircan: “İnovasyon Ve Girişimcilik Varsa, Marka Vardır”

Başkan Demircan: “İnovasyon Ve Girişimcilik Varsa, Marka Vardır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim