• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Başkan Delican’dan "İstemezük" tepkisi

Başkan Delican’dan "İstemezük" tepkisi
Esnafla bir araya gelerek anayasa değişikliğini anlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican "Halkın beklenti ve ihtiyaçlarından çoktan kopmuş "hayır'cılar...

Esnafla bir araya gelerek anayasa değişikliğini anlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican "Halkın beklenti ve ihtiyaçlarından çoktan kopmuş "hayır'cılar şimdi de devletin ve ülkenin ihtiyaçlarına, hatta istiklal ve istikbal meselesine "istemezük" diyerek direniştiler" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, referandum çalışmaları kapsamında hafta sonunu esnaf görüşmelerine ayırdı. Önce Karabağlar esnafını ziyaret eden Başkan Delican, esnafın anayasa değişikliğinin neler getireceğine ilişkin sorularını bizzat yanıtlarken çarpıcı açıklamalar da yaptı. Bugüne kadar vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmak, şehirleri ve ülkeyi kalkındırmak için attıkları her adımda "Hayır" diyenlerin, şimdi de "Devlet idaresindeki açmazların çözülmesine, kalkınmada hıza hayır" dediğini belirten Delican, "Bir itirazım var başlıklı trajik bir oyun izler gibiyiz. Hayıra, olmaza kurulmuş gibiler. Onlara kalsa, uçağımızı da üretemezdik, tünelimizi de yapamazdık, yolumuzu da açamazdık. Muhalefet etmeyi "hayır" demek üstüne kuranların, bu durumda neden bir türlü iktidara gelemediğini anlamak da zor olmuyor tabii. Halkın beklenti ve ihtiyaçlarından çoktan kopmuş "hayır'cılar şimdi de devletin ve ülkenin ihtiyaçlarına, hatta istiklal ve istikbal meselesine "istemezük" diyerek direniştiler" diye konuştu.

"Hayali olmayanın gerçeği olmaz"

İtiraz silsilesinin uzun bir geçmişi olduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sivaslı Nuri Demirağ uçak üretince, "Vatan Caddesi'ne mi konacak?" diyerek, uçakları Türk Hava Kurumu'nun almasını engellediler, ihracatını yasakladılar. Aynı ismi siyasi rakip gördüklerinden, demiryolu inşaatlarını durdurdular. Nerede kaldı demir ağlarla anayurdu dört baştan örme hedefleri? 70'lerde GAP Projesi'ne karşı çıktılar. Bugün ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan Keban Barajı'nı "kurbağa havuzu" diye tabir ettiler. Halka "Boğaz'a köprü yaptırmayın, mutlu azınlık geçecek, üstelik yıkılır" dediler. Özal'ın yaptığı ikinci köprüye de karşı çıktılar. "Akıl ve hesap işi değil" dediler. Ne mutlu ki üçüncüsü "hayır'lara rağmen bize nasip oldu. İzmir'de durum farklı mı? Dün, Konak Tüneli'ne de "olmaz" dediler, statlara da, İzmir-İstanbul Otoyolu'na da. Hayali olmayanın gerçeği olmaz."

"İnsanın başı dönüyor"

Muhalefetin, gelişmenin önünde hep bir set gibi durduğunu savunan Başkan Delican, bunu memleket için hayallerinin olmamasına, gerilim ve ideoloji siyasetine sıkışıp ülke için hedefsiz olmalarına bağladı. AK Parti iktidarı döneminde Cumhuriyet sonrası yarım kalan tüm rüyaların gerçek olmaya başladığını belirten Delican, şunları söyledi: "Şimdi de, devlet idaresinin 60 yıllık rüyasını gerçek yapmak için yola çıktık. Rüyadan çok, elzem bir değişim, dönüşüm için yola çıktık. Bugün "vesayet odaklarının değil, doğrudan milletin seçtiklerinin idaresi olsun" diyoruz. Yine "hayır" diyorlar. "Cumhurbaşkanının dokunulmazlığı kalksın" diyoruz. "Vay efendim diktatörlük ha" deyip feryat ediyorlar. "Gençler siyaset yapsın" diyoruz, "hayır" diyorlar. "Kumpasa, işgalciye geçit vermemeliyiz, bakın dünya değişiyor, güçlü olmak zorundayız, önümüzü açmak zorundayız" diyoruz, yine "hayır" diyorlar. İnsanın başı dönüyor gerçekten, nutku tutulacak gibi oluyor. Cumhuriyetin geleceğini bu "hayır'larla mı öreceğiz? Medeniyete erişmek için hayır feryatlarıyla mı boğuşacağız her seferinde? Halkımız bunu görüyor ve gereğini yapacak."

"Esnaf ve sanatkar sağduyuludur"

Ziyaret ettiği esnaflarla uzun uzun sohbet ederek, düşüncelerini paylaşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, esnaf ve sanatkarların, söz konusu vatanı ve devleti olduğunda sağduyusundan taviz vermediğini kaydetti. Tarihi ekonomik krizlerin esnaf sanatkarların cefakar ve mütevekkil duruşları, çabaları ile aşıldığına dikkat çeken Delican şöyle konuştu: "Sadece ekonominin değil, toplumsal hayatın da en önemli denge unsurudur esnaf sanatkarlarımız. İş ahlakının, toplumsal ahlak ile birleştiği naçizane yerlerdir iş yerleri, tezgahları. Onların yaşamaları, ayakta kalmaları demek, ülkenin ayakta kalması demektir. O yüzden, 15 yıldır onların önünü açacak önemli adımlar attık. Emeklilerin iş yeri açarken ödediği yüzde 15 prim ödemesini kaldırdık. Kredi kooperatiflerini 402'den 894'e, kredi kullanan esnaf sanatkar sayısını 63 binden 430 bine çıkardık. 1 milyonun üzerinde esnafa, 60 milyar lira kredi kullandırmışız. Yarı faizini devlet olarak biz karşılıyoruz."

"Sandığa da Besleme ile gidecekler"

Son olarak Ahilik Fonunu oluşturduklarını söyleyen Delican, "Ahilik geleneği ile yoğrulmuş esnafımızın vatan ve bayrak aşkını biliyoruz. Memleket sevdasını biliyoruz. Esnaf ve sanatkar kardeşlerimin referanduma ilişkin sorularını yanıtladık. Desteklerini aldık. İnanıyorum ki; 16 Nisan sabahı tıpkı her sabah kepenklerini açtıkları gibi sandığa da Besmele ile gidecekler ve vatanımızın, devletimizin bekası için "evet" diyecekler" diye konuştu.

Başkan Delican’dan "İstemezük" tepkisi

Başkan Delican’dan "İstemezük" tepkisi

Başkan Delican’dan "İstemezük" tepkisi

Başkan Delican’dan "İstemezük" tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim