• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Dalgıç’tan ’Altınkum Turizm Planı’ Yorumu

Başkan Dalgıç’tan ’Altınkum Turizm Planı’ Yorumu
İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Altınkum bölgesindeki turizm planlarının mahkemece iptal edilmesinin ardından açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı...

İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Altınkum bölgesindeki turizm planlarının mahkemece iptal edilmesinin ardından açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Altınkum planları iptal edildi diye Çeşme'nin önünün kesildiğini düşünmemek gerekir. 8 bin yatak hedefimizden şaşmadık, şaşmayacağız" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, otel yatırımlarına olacak sağlaması planlanan Altınkum bölgesindeki turizm planlarının İzmir 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesini değerlendirdi. Çeşme Yarımadası'nın 267 kilometrelik bir alan olduğunu ifade eden Dalgıç, alan içerisinde yatırım yapılabilecek bölgelerin olduğunu savundu. Dalgıç, "Kamuoyu, gözünü sadece Altınkum'a çevirmemeli. Çeşme Yarımadası 267 kilometrekarelik bir alan. Bu alan içerisinde inanılmaz bölgeler var. Sadece Altınkum yatırım alanımız değil. Ilıca tarafında da, Dalyan tarafında da, Ayasaran da bölgesinde de, Alaçatı'nın güney sahillerinde de, Ovacık'ın bir bölümünde de yatırım alanlarımız var. Altınkum planları iptal edildi diye Çeşme'nin önünün kesildiğini düşünmemek gerekir. 8 bin yatak hedefimizden şaşmadık, şaşmayacağız. Biz verileri, sadece Altınkum'da yatırım yapılacak diye kurmuyoruz. Şu ana kadar bin 100 yatağın ruhsatını verdik ve inşaatları devam ediyor. Bu daha da fazlalaşacak. Reisdere bölgesinin 5 binlik planlarını gönderdik. Şifne merkez dediğimiz alan ile Paşa Limanı'nın doğu tarafını kapsayan 25 binlik plan onay için bekliyor. Bunların hepsi bizim yatırım alanlarımız. Bu nedenle, Altınkum'daki plan iptalinin 8 bin yatak hedefimize engel teşkil edeceğine inanmıyorum" dedi.

"5 BİNLİK VE BİNLİK PLANLAR YÜRÜRLÜKTE"

Mahkeme kararı üzerine bir laf söylemenin mümkün olmadığını aktaran Başkan Dalgıç, "Uzun süredir üzerinde çalışılan bir planlamaydı. Yedi kilometrelik bir sahil bandının planlamasıydı. Mahkeme kararı henüz elimize geçmedi. Eksikliği tespit ettikten sonra, Bakanlık gerekli düzeltmeyi yapacak, biz de önereceğiz. Bu plan bir şekilde devreye girecektir. İşin gerçek tarafı süre uzuyor. Yatırımcının çekilebilmesi için önce alanın planlanması gerekiyor. Plan doğrultusunda yatırımcı bulabilirsiniz. Süre sıkıntısı doğmuştur. Plan devam edecektir. Mahkeme hangi gerekçeyle planı iptal ettiyse, bakanlık gerekli düzeltmeleri yapınca plan yeniden yürürlüğe girer. Şunu da belirteyim; Altınkum bölgesinde iptal edilen 25 binlik plan. 5 binlik ve binlik planlar yürürlükte. Şu anda bize yatırımcıdan bir talep geldiği zaman, uygulama bittikten sonra biz ruhsatı veririz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim