• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Çimen 2015 Çalışmalarını Ve 2016 Hedeflerini Açıkladı

Başkan Çimen 2015 Çalışmalarını Ve 2016 Hedeflerini Açıkladı
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, düzenlediği basın toplantısında kurumunun 2015 yılı çalışmalarıyla 2016 yılı hedeflerini anlattı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, düzenlediği basın toplantısında kurumunun 2015 yılı çalışmalarıyla 2016 yılı hedeflerini anlattı.

Belediye binasının 5.katında bulunan salonda Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Erdem, Şevki Aşkın ve Kubilay Bozalan ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayati Yalçın'ın kendisine eşlik ettiği toplantıda önce 2015 yılı çalışmaları ve 2016 yılı planlamalarıyla ilgili sunumunu gerçekleştiren Başkan Çimen, daha sonra toplantıya katılan gazeteci ve köşe yazarlarının sorularını cevaplandırdı.

"BASIN BİZİM GÖRMEYEN GÖZÜMÜZ, DUYMAYAN KULAĞIMIZ"

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda basının kendilerinin görmeyen gözleri, duymayan kulakları olmasını isteyen Başkan Çimen, 30 Mart tarihinde göreve geldiklerinde yeni ve genç bir ekip oluşturarak kolları sıvadıklarını belirterek, zaman zaman abi, kardeş konumundaki büyükşehir ve diğer belediye başkanlıklarından da destek aldıklarını söyledi.

Farklı projeler üreterek şehrin geleceği için mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Çimen, şehrin kurtuluşunun 100.yılı olan 2018'e kadar kentin temel altyapı ve çevre sorunlarını çözmek, 2023'e kadar da marka kent haline getirme hedefiyle çalıştıklarını kaydetti.

Personel ve bütçe durumu ile mevcut araç sayısından bahseden Başkan Çimen, 258'i Toplum Yararına Program olmak üzere toplam 541 personellerinin bulunduğunu, üçte biri Fen İşleri Müdürlüğüne ait 63,6 milyon TL'lik 2016 yılı bütçesi ve 50 olan araç sayısını 18 hibe araçla 68'e yükselttiklerini hatırlatarak özellikle kendilerinden önceki dönemde yapılan bazı uygulamaları eleştirdi.

"16 MİLYON LİRALIK PROJELER İHALE EDİLDİ"

Önceki dönemde yapılan vurdumduymaz çalışmalar nedeniyle bugün Belediye'nin araçlarının hacizle karşı karşıya geldiğini, binlerce TL kamulaştırma bedelleri ödediklerini ifade eden Başkan Çimen, bütün bunlara rağmen 2015 yılında 16 milyon TL'lik projelerin ihale edildiğini, 11 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

"İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ"

Yıl içinde başlattıkları Gençlik Parkı, Harşit Çayı Kanalizasyon Projesi, Kent Park ve Hayvan Barınağı, Modern Pazaryeri, yeni su depoları, örnek mahalle projeleri, yeni mezarlık alanı, katı atık tesisi, mezbahane ve hayvan pazarı, yeni belediye depoları, klimalı duraklar, peyzaj ve park çalışmalarından detaylı olarak bahseden Başkan Çimen, çalışmalar sırasında istişareye çok önem verdiklerini ve vatandaşları mutlaka dinlediklerini söyledi.

"2016 YILI KONUT VE SU YILI OLACAK"

Kurumunun 2016 yılı hedeflerinden de bahseden Başkan Çimen, 2015 yılının şantiye yılı olacağını beyan ettiklerini hatırlatarak 2016 yılını da konut ve su yılı olarak ilan ettiklerini söyledi. TOKİ'nin üst düzey yöneticilerinin önümüzdeki hafta Gümüşhane'ye geleceğini dile getiren Başkan Çimen, şehrin içme suyu sorununu çözecek olan Bahçecik Barajının da önümüzdeki Mayıs ayında ihale edileceğini, Deveboynu yaylası ve Artabel'de bulunan su kaynaklarının da alternatif olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Karşıyaka Tabiat Parkı'nın da 2016 yılının vizyon projelerinden birisi olacağına vurgu yapan Başkan Çimen, Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde bulunan Zeki Kadirbeyoğlu konağının çevre düzenlemesi işinin de ihale edildiğini, bu mahallenin su ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerini bu yıl yapılacağını söyledi.

Şehirlerarası otogarın çevre yolunun yapılmasının ardından mevcut yerinde duramayacağını ve üzerinde farklı alternatifli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çimen, Gümüş Çarşı, itfaiye, yeni mezbahane, kültür ve turizm yolu, bisiklet ve yürüyüş yolu projelerinin de yıl içerisinde yürütüleceğini vurguladı.

AKÇAKALE, TEKKE VE MESCİTLİ KÖYLERİNİN BELEDİYE SINIRLARINA DAHİL EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Sunumunun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Çimen, bir soru üzerine şehrin bitişiğinde yer alan Akçakale, Mescitli ve Tekke köylerinin Belediye sınırlarına dahil edilmesi için çalışma başlattıklarını, bu bağlamda yeni imar ve hali hazır proje yaptırdıklarını söyledi.

Başkan Çimen, içme suyu, hafriyat döküm sahası, otopark sorunu, kent meydanı ve kültürel çalışmalar hakkında gelen soruları da cevaplandırdıktan sonra, "Enkaz devraldık ama mazeret üretme mantığıyla çalışmıyoruz. İnşallah bu sorunların hepsini çözeceğiz" diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Başkan Çimen 2015 Çalışmalarını Ve 2016 Hedeflerini Açıkladı

Başkan Çimen 2015 Çalışmalarını Ve 2016 Hedeflerini Açıkladı

Başkan Çimen 2015 Çalışmalarını Ve 2016 Hedeflerini Açıkladı

Başkan Çimen 2015 Çalışmalarını Ve 2016 Hedeflerini Açıkladı

Başkan Çimen 2015 Çalışmalarını Ve 2016 Hedeflerini Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim