• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Çiftçi’den ’Ağaç’ Açıklaması

Başkan Çiftçi’den ’Ağaç’ Açıklaması
Şanlıurfa Büyük Belediye Başkanı Nihat çiftçi, kentte yürütülen yol genişletme ve düzenleme çalışmaları kapsamında yol ve yol kenarlarında bulunan...

Şanlıurfa Büyük Belediye Başkanı Nihat çiftçi, kentte yürütülen yol genişletme ve düzenleme çalışmaları kapsamında yol ve yol kenarlarında bulunan ağaçların sökülerek, başka bulvarlara nakledildiğini kaydetti.

Başkan Çiftçi, kent merkezindeki Emniyet Caddesinde yürüttüğü "Prestij Caddesi" çalışması kapsamında yoldaki ve yol kenarındaki ağaçların sökülerek, nakledildiğini kaydetti. Uzmanların formu bozulmuş ve gelecek vaat etmediği yönündeki rapor tutuğu ağaçların kesildiğini vurgulayan Çiftçi, "4 Aylık süre içerisinde GAP Bulvarında yol genişletme çalışmalarımız gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak yol genişletme çalışmaları öncesinde refüjlerde ve yol kenarında bulunan ağaçlar büyük bir özenle yerinden sökülerek, yapımını tamamladığımız Mimar Sinan bulvarına naklettik. Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinin farklı noktalarında başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Emniyet caddesinde başlattığımız prestij caddesi uygulaması kapsamında orta refüjlerde bulunan ağaçlar zarar görmeden sökülerek farklı noktalara nakil edildi. Yine söz konusu yerde kaldırımlarda bulunan gelecek vaat etmeyip formu bozulmuş ve kurumuş olan ağaçlarımızı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımıza bağlı mühendislerimiz tarafından incelendikten sonra verilen rapor doğrultusunda kesim işlemi gerçekleştirilmiştir" dedi.

Yüz binlerce ağaç diken bir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Bulvarımızda bulunan ağaçların tamamı nakledilmiştir, Orta refüjlerde bulunan ağaçlarda herhangi biri kesilmemiştir. Aynı zamanda çalışmalar neticesinde kamuoyunun da ilerleyen günlerde göreceği gibi yeni ağaçlar dikeceğiz. Ağacı seven ve yeşili koruyan bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen zamanlarda GAP Vadisinde 1 Milyon 865 Bin metrekarelik yeşil alanı yapıp vatandaşların hizmetine koyan bir yapıdayız. Bu uygulamalar yapılırken kurumaya yüz tutmuş ve formu bozulmuş olan ağaçların kesimi ziraat mühendislerimiz tarafından kesilmesine karar verilmiş ise sanki bir katliam yapılmışcasına bilgi kirliliğinin kamuoyuna yaymanın bir amacı olmadığını düşünüyorum. Emniyet caddesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, mevcuttaki ağaçlarımızı nakletmiş durumdayız ve her hangi bir ağaç orta refüjde kesilmemiştir. Kaldırımda formu bozuk, kurumaya yüz tutmuş ve gelecek vaat etmeyen ağaçlar ziraat mühendislerimizin kararıyla kesilmiş durumdadır. Büyükşehir Belediyesi olarak güvenli bir şekilde kaldırılmış ağaçların yerine de yeni ağaçlar yerleştirilecektir" şeklinde konuştu. Yeşile önem veren bir Belediye olarak kamuoyu bu konuda bilgi kirliliğine neden olacak açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Çiftçi, "Sağdan soldan bilgi alarak, işçimizden, ustalarımızdan, şube müdürlerimizden ve daire başkanlarımızdan telefonla bilgi almanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlarımız konuyla ilgili bir tasarruf almış durumdalar ve konuda şuanda inceleme altındadır" diye konuştu.

Kurumuş ve formu bozulmuş ağaçların raporlarını gördüğünü aktaran Çiftçi, "Kesilen ağaçlarımızın raporlarını kendimde görmüştüm ve kurumaya yüz tutmuş ağaçlardı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni ağaçları en kısa sürede bölgeye nakil edeceğiz. Konunun sağlıklı bir şekilde kamuoyunu bilgilendirilmesi amacıyla duyma zarureti hasıl olmuştur. Gece gündüz memleketimiz için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim