• BIST 9625.42
  • Altın 2479.702
  • Dolar 32.4978
  • Euro 34.6277
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Başkan Çetinkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Sahip Çıktı

Başkan Çetinkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Sahip Çıktı
Çemberlitaş ve Civar Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Çetinkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan saldırıları edep ve...

Çemberlitaş ve Civar Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Çetinkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan saldırıları edep ve ahlaka davet ettiklerini kaydetti.

Çemberlitaş ve Civar Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Çetinkaya, Diyanet İşleri Başkanlığını dillerine pelesenk eden bir takım art niyetli, kara düşünceli ve karanlık ruhlu insan müsveddeleri giderek saldırı dozlarını artırdığını vurguladı.

Bu ülkenin en güzide kurumlarından olan Diyanet teşkilatının toplum nezdinde ki konumu düşünülmeksizin girişilen karalama gayretlerini büyük bir talihsizlik olarak vurgulayan Kazım Çetinkaya, "Her zaman ve özellikle son yıllarda Diyanet'in yalnız ülkemizde değil, bütün İslam coğrafyasında, mesai kavramı tanımadan, gece gündüz demeden, insanlığın inanç ve ahlaki değerlerini yükseltmek ve insanlığı yüceltmek adına gösterdiği çaba ve gayret her türlü takdire şayandır. Tarihin hiçbir döneminde, Diyanet İşleri Başkanlığına bu kadar seviyesizce saldırı olmadı ve bu seviyede itibarsızlaştırma alçaklığına düşülmedi. Birilerinin algı operasyonlarıyla kamu nezdinde teşkilatı yıpratma söylemleriyle, bazılarının da gayri ahlaki yayınlarla neşrettikleri nefret içeren haber ve yazılarla bu güzide kurumu töhmet altında bırakma gayretleri elbette cezasız kalmayacaktır.

Bu edep ve haya yoksunu insan müsveddelerinin farklı yol ve yöntemlerle ittifak içinde teşkilatı itibarsızlaştırma ve dolayısıyla da yüce İslam dinini gözden düşürme çabaları boşa çıkacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Her yönden vatana, ahlaka, kutsal değerlere ve kardeşliğimize kast eden bu güruhun hiçbir ahlaki tutarlılıklarının olmadığı açıktır.

Fasıkların puslu havadan istifadeyle suları bulandırma niyetlerini çok iyi biliyoruz.Bu art düşüncelilerin çamur atarak iz bırakma hedeflerine varmak üzere ortaya attıkları asılsız ithamlarını şiddetle kınıyor ve ortaya attıkları gayri ahlaki iftiralarında boğulacaklarını hatırlatıyor, kendilerini edep ve ahlak ölçüleri dahilinde kalmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim