• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Çetin Esnafla Buluştu

Başkan Çetin Esnafla Buluştu
Bürokratlarıyla birlikte ilçe esnafının sorunlarını dinleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, esnafın sorunlarına ortak olduklarını belirterek,...

Bürokratlarıyla birlikte ilçe esnafının sorunlarını dinleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, esnafın sorunlarına ortak olduklarını belirterek, "Sizin derdiniz, bizim derdimiz" dedi.

Başkan Çetin, üniversite öğrencilerine burs sağlamak için başlattığı "Çukurova'nın Filizleri" projesini anlatmak için "Esnaf Meclisi" oluşturdu. Çukurova'nın Filizleri projesi hakkında esnafı bilgilendiren Belediye Başkanı Soner Çetin, "Biliyorsunuz ki, birçok öğrencimiz maddi sıkıntıları nedeniyle okulunu yarım bırakıyor ya da imkansızlıklar içinde okumaya çalışıyor. Biz de, öğrencilerimize katkıda bulunmak için bu projeyi hazırladık. Sizlerin ve hayırsever vatandaşların küçükte olsa katkılarıyla oluşacak bütçeyi, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs olarak vereceğiz. Ayda iki paket sigara parası katkıda bulunduğunuzda, birçok ihtiyaç sahibi öğrencimizin hayatını kurtaracaksınız" diye konuştu. Başkan Çetin'i dinleyen Çukurova esnafı, projeye sahip çıkacaklarını ve katkıda bulunacaklarını söyledi.

"BİZİ SAĞILACAK İNEK OLARAK GÖRMEDİNİZ"

Proje tanıtımının ardından esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Soner Çetin, "Burada, bizimle veya başka kurumla ilgili sorunlarınızı dile getirebilirsiniz. Gücümüz yeten sorunlarınıza hemen cevap verelim, yetmeyene ise gücümüz nispetinde çözüm üretmek için çaba harcayalım" dedi. Başkan Çetin'in söz vermesi üzerine mikrofonu alan bir esnaf, "Ben özel sektörde 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyorum. İlk defa, dertlerimizi anlatabileceğimiz bir muhatap bulabildik. Bizi muhatap alan bir yetkili bulabildik. Elbette, esnaf olarak sorunlarımız çok. Gerek vergi yükü anlamında, gerekse resmi kurumlardan beklentilerimiz çok, onların da bizden beklentileri çok. Ama ilk kez, bizi sağılacak bir inek gibi görmeyen bir kurumla karşı karşıyayız. Size ve ekibinize sonsuz teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

ESNAFIN SORUNLARI İÇİN KOMİSYON KURULACAK

Esnaf Meclisi'nde söz alan vatandaşlar, Çukurova ilçesindeki Turgut Özal, Kenan Evren, Uğur Mumcu ve Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki işletmelerinde, kaldırım işgali nedeniyle kendilerine tahakkuk ettirilen işgaliye ücreti ve kesilen cezalar hakkında şikayette bulundu. Bulvarlardaki kaldırım işgali veya kullanılan alanlar hakkında, ilçe belediyesi olarak yaptırım güçleri olmadığını belirten Başkan Soner Çetin, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz ki, bu uygulama baştan yanlıştı. Ancak, burada hiçbir esnafımızın ve vatandaşımızın mağdur olması taraftarı da değilim. Bu konu, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi'nin ortak çözüme kavuşturabileceği bir konu. Sizi büyük yük altına sokan bu uygulamanın düzeltilmesi için bir an önce diğer kurumlardan temsilcilerin de bulunacağı bir komisyon oluşturacağız. Kurulan komisyonlarla beraber sizi tekrar buraya davet edeceğiz ve orada da çözüme kavuşturacağız. Hiç merak etmeyin. Biz sorunların çözümü noktasında, kendimizi sizlerin yerine koyarak, çözüm arıyoruz. Bu nedenle de hiçbirinizi mağdur etmeyeceğiz. Gücümüzün yettiğini çözeceğiz. Gücümüzün yetmediği konularda da, sizin yanınızda olup sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Başkan Çetin, esnafa yaptığı açıklamanın ardından, bürokratlarına, "Valilik ve büyükşehirle irtibata geçelim. Esnafımızla, 3 kurumun yetkililerinin de olduğu bir toplantı daha yapalım. Sorunu o toplantıda çözelim bitirelim arkadaşlar" talimatını verdi.

Başkan Çetin Esnafla Buluştu

Başkan Çetin Esnafla Buluştu

Başkan Çetin Esnafla Buluştu

Başkan Çetin Esnafla Buluştu

Başkan Çetin Esnafla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim