• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Çerçioğlu, Türkiye Aleyhtarı İtalyan Kanala Dersini Verdi

Başkan Çerçioğlu, Türkiye Aleyhtarı İtalyan Kanala Dersini Verdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı Türkiye aleyhtarı yayınlarla tanınan ve kendisine kasıtlı sorular soran İtalyan...

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı Türkiye aleyhtarı yayınlarla tanınan ve kendisine kasıtlı sorular soran İtalyan televizyonu muhabirine insan hakları dersi verdi.

Geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin dalış turizmine yatırım amacıyla batırdığı uçakla ilgili çekimler yapmak bahanesiyle Kuşadası'na gelerek Türkiye aleyhine sorular soran İtalyan Rai TV muhabiri, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun cevaplarıyla neye uğradığını şaşırdı. Başkan çerçioğlu, Rai TV muhabirinin "Türkiye'deki demokrasi ve özgürlüklerle" ilgili kasıtlı sorusuna; "Kimsenin sahip çıkmadığı mültecilere Türkiye kucak açtı. Özgürlük sadece kelimede kalmamalı, özgürlükler ülkesi diye bilinen ABD ve Avrupa ülkeleri bu konuda daha adil olmalı" şeklinde cevap verdi.

İtalyan muhabirinin "Türk kadınların özgür olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindekisoru ise Çerçioğlu tarafından "Türkiye'de kadınlar özgür iradeleriyle karar veriyor. Üniversite sınavlarında kızlar erkeklerden daha başarılı. Türk kadını her zaman çok başarılıdır. Kurtuluş Savaşı'nda o mücadele ateşini Türk kadını yakmıştır. Türk kadınını kimse bağlayamaz. Çünkü içinde özgürlük var. Hele bu kadın Aydınlı ise Efe ruhu vardır içinde. Türk kadını her işi yapabilir. Belediyemizde çok ciddi kadın çalışanımız var" şeklinde cevaplandı.

"TÜRK KADINI ÇALIŞKANDIR"

Kadın politikacı olarak "asla" yapamıyorum dediği bir an olmadığını da belirten Başkan Çerçioğlu; 2002 yılından bu yana siyasetin içerisinde olduğunu ifade ederek, "Her geçen gün daha fazla çalışmam ve hizmet etmem gerektiğini düşünüyorum. Günde 18 saat çalışıyorum. Siyasi rakiplerim tarafından projelerime engelleme ve kısıtlama getirilmek istendi. Ancak bu politikanın doğasında var. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Benim için önemli olan ülkemin ve seçim bölgem olan Aydın'ın çıkarlarıdır. Asla umutsuzluğa kapılmam. Her zaman azimle çalışırım. Çünkü Türk kadını çalışkandır. Türk kadını mücadelecidir asla mücadelesini bırakmaz" şeklinde konuştu.

"İNANÇLARA SAYGILI VE HOŞGÖRÜLÜ"

Sadece Aydın'da değil, Türkiye'nin her yerinde insanların inançlarını özgürce yaşayabildiklerini ifade eden Çerçioğlu, şöyle konuştu; "Türkiye'nin neresine giderseniz gidin insanlar tabi ki hür ve özgür şekilde inançlarını yaşıyorlar. Türkiye'deki azınlıklar da özgürce yaşıyor. Türk insanının bu konuda hoşgörüsü oldukça yüksek. Muhafazakâr, mütedeyyin insanlar yok mu? Var elbet. Ama Türkiye'de insanlar dini vecibelerine yerine getirirken müdahale edildiğini ben söyleyemem. Toplumun genelinde insanlar bu konuda birbirlerine saygılı ve hoşgörülü"

"AVRUPA'DA İNSANLAR ÖZGÜRLÜK İSTİYOR"

İtalyan muhabirinin "Siz Aydın'da demokratik bir yaklaşım sergiliyorsunuz ama Türkiye genelinde bu demokratik yaklaşım var mı?" şeklindeki kasıtlı sorusu üzerine "ABD ve Avrupa'da da insanlar daha çok özgürlük istiyor" diyen Özlem Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha fazla demokrasi ve özgürlüğe kimse hayır diyemez. Bunun bir sınırı yok. Demokrasi anlayışım gereği seçildiğim bölgede vatandaşın fikri benim için önemli. Kuşadası Tariş arazisi gibi, Aydın merkezde 177 dönümlük alanı kamulaştırdık. Vatandaşlara sorarak projelerimizi yapıyoruz. Bu demokrasinin gereğidir. Halka soracak halkın menfaatine göre hareket edeceksiniz"

"DÜNYA VE AVRUPA ADİL OLMALI"

'Avrupa'nın kapılarını kapattığı, Türkiye'nin ise kucak açtığı mültecilere değinen Çerçioğlu; ülkelerin kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmesinin gayet doğal olduğunu ancak insanlığı unutmamak gerektiğini vurguladı. Çerçioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün dünyada sınırlar kalktı ve dünya küreselleşti. Demokrasi ve özgürlüklerden bahsederken dünyada sınırların kalktığını hiçbir zaman unutmamalı. Atılacak her bir adımın diğer ülkelere etkilediğini unutmamalıyız. Türkiye ve dünyada yaşanan göçmen, mülteci olayı var. Dünya gördü ki hiç kimse sahiplenmezken Türkiye, Suriyeli ve Afgan mültecilere kucak açtı. Demokrasi ve özgürlük sadece kelimede kalmamalı. Dünya ülkeleri ve Avrupa bu konuda adil olmalı. O zaman tam demokrasiye ulaşabiliriz"

Başkan Çerçioğlu, Türkiye Aleyhtarı İtalyan Kanala Dersini Verdi

Başkan Çerçioğlu, Türkiye Aleyhtarı İtalyan Kanala Dersini Verdi

Başkan Çerçioğlu, Türkiye Aleyhtarı İtalyan Kanala Dersini Verdi

Başkan Çerçioğlu, Türkiye Aleyhtarı İtalyan Kanala Dersini Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim