• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Çerçi’den Müjde Yağmuru

Başkan Çerçi’den Müjde Yağmuru
Önceki akşam Muradiye Sosyal Tesisleri'nde Dost Meclisi programına katılan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe genelinde hız kazanan ve yapılması...

Önceki akşam Muradiye Sosyal Tesisleri'nde Dost Meclisi programına katılan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe genelinde hız kazanan ve yapılması planlanan projelerle ilgili önemli müjdeler verdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Medya TV ekranlarında canlı yayınlanan ve Sanatçı Orhan Çakmak tarafından sunulan "Dost Meclisi" programının konuğu oldu. Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen canlı yayında Başkan Çerçi, çok önemli açıklamalarda bulundu. Çok samimi bir atmosferde gerçekleştirilen programda Sunucu Orhan Çakmak'ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa'da bugüne kadar yapılmamış olan ve ilk defa Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Taziye Evleri konusunda açıklamada bulundu. Belediyeciliğin sadece fiziki ve teknik hizmetlerle sınırlı olmadığını belirten Başkan Çerçi, "Biz belediyecilik deyince yol, kaldırım, temizlik anlamıyoruz. Özellikle sosyal belediyeciliği çok önemsiyoruz. Bizim anlayışımızda sosyal belediyecilik ön plana çıkıyor. Taziye Evleri de bu anlayışımızı ortaya çıkaracak projelerimizden bir tanesidir. Taziye kültürü bizim medeniyetimizde önemli bir yere sahiptir. Özellikle de doğu kültüründe daha çok öne çıkıyor. Biz de Manisa'da ilk olarak Kültür ve Taziye evlerini şehrimize kazandıracağız. İşin yapım kısmı bitmek üzere. İddia ediyorum! Doğu'da ve Güneydoğu'da bu tarz bir yer var mı bilemiyorum ama Ege Bölgesi'nde bir örneği daha yok! Oturma düzenleri, yaşam alanları ve çevre düzenlemeleriyle ilk defa böyle bir eser olacak. Bu yerlerden ücret de talep edilmeyecek. Görevli arkadaşlarımızın nezaretinde bu hizmet yapılacak. Taziyede ve başka günlerde halkımıza açık olacak. Özellikle hanım kardeşlerimiz cenazelerin ardından 7'si, 52'si ya da seneyi devriyelerde ebediyete intikal etmiş yakınlarının arkasından dualar okur. Bu amaca da hizmet edecek tesislerimizi hep birlikte gezeceğiz" dedi.

"ÇOK TAKINTILIYIM"

Yunusemre Belediyesi'nin gelecek projelerinden birisi olan Yaşlılar Evi hakkında da bilgiler aktaran Başkan Mehmet Çerçi, proje konusunda çok seçici olduğunu ve tamamlandığında dört dörtlük olması için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bizim Yunusemre ailesi olarak bir özelliğimiz var. Proje deyince bir duruyoruz. Türkiye'de herkes proje yapar. Ancak bizim projelerimizin gerçekten dört başı mamur tabir ettiğimiz, parmak ısırtacak projeler olması lazım. Ben bu konuda takıntılıyım. Yaşlılar evi projemiz de böyle bir proje. Arsa konusunu büyük oranda çözdük. Bu projeyi yapacağız ve iddia ediyorum bir örneği daha olmayacak. Bu proje ile sadece yaşlılarımızın barınacağı yer sorununu çözmekle kalmayacağız. Oluşturacağımız yaşam alanlarıyla da onların hayatına dokunabileceğiz. Hobi bahçeleri, sosyal ve kültürel etkinliklerle doldurularak birlikte yaşamanın hazzını yaşayacaklar. Burası bir yaşam merkezi olacak." şeklinde konuştu.

"GELEN UĞRAMADAN GİDEMEYECEK"

Yunusemre sınırları içerisinde yer alan ve Manisa'nın önemli değerlerinden birisi olan Mesir Tabiat Parkı hakkındaki projeleri de canlı yayında Manisalılara aktaran Başkan Çerçi şunları söyledi: "Bittiği zaman Manisa'nın güney kısmında Spil Dağı'nın eteklerinde 150 dönümlük bir ormanlık alan, orman dışı alanlarda da kültür alanları, yürüyüş yolları gibi düşüncelerimiz var. Özellikle Manisa'nın dışından gelen insanların uğramadan Manisa'dan gidemeyeceği bir yer olacak. Yaşam ve eğlence vadisi olacak. Dağa uygun sporların yapılmasını sağlayacağız. Şehrimizin zenginliği ortaya çıkaracak. Kendine has mimari yapısı ile Manisa'nın geçmiş mimarisini günümüze taşıyacak. Bu projemiz 2017'nin sonuna doğru bitmiş olacak. İçerisinde farklı çizgiler ve desenler barındıracak. Geçmişimizle doğayı buluşturacağız. Bittiği zaman göreceksiniz ve Başkan demişti diyeceksiniz İnşallah."

"ÇOCUKLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ"

İlçe genelinde başlatılan Çocuk Merkezleri projelerine de değinen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bizim bütün bu sosyal tesislerimiz ve kültür merkezlerimizde çocuklarımızın ayrı bir yeri var. Bunun dışında bir de spor kulübümüz var. Ayrıca geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiğimiz Çocuk Gündüz Bakımevleri var. Onların yanı sıra Çocuk Kültür Merkezlerimiz de var. Oralarda ilk, ortaokul ve lise dengindeki çocuklarımıza bilimsel, sanatsal, klasik dersler ücretsiz olarak sunulacak. Talepler ne yönde oluşuyorsa, biz kendi imkanlarımızla kursu açıyoruz ve Halk Eğitim Merkezi'mizin de desteğiyle bu hizmeti veriyoruz. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz" dedi.

"BOSNA BİZİM NEZDİMİZDE ÖNEMLİDİR"

Bosna Hersek ile geliştirilen ilişkilere de değinen Başkan Mehmet Çerçi, "Bizim bir kardeş şehrimiz var orada, Zavidovici diye. Şubat ayında nasipse bir ziyaretimiz olacak. "Bosna Türkiye Günleri'ni orada idrak edeceğiz. Bosna'nın hem bizim nezdimizde, Hem Cumhurbaşkanımızın hem de halkımız nezdinde çok farklı bir yeri vardır. Biliyorsunuz rahmetli Aliya İzzetbegoviç ölmeden birkaç gün önce Bosna Halkı'nı Sayın Cumhurbaşkanımıza emanet etmişti. Biz asırlardır kardeşiz. Buradan Cumhurbaşkanımıza da saygılarımızı gönderelim." diye konuştu.

"İNSANIN KALBİNDEKİ DİLİNE YANSIR"

Son dönemlerde ana muhalefet partisinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen ve hakaret içeren açıklamalara değinen Başkan Çerçi, "Cumhurbaşkanımız sadece bizim sevdiğimiz bir siyasetçi olmanın ötesinde; Türkiye'nin birliğini, dirliğini, bekasını temsil eden bir makamdadır. O makam çok önemlidir. O makamı şu anda dolduran şahsın kişiliği de bizim ve milletimiz için çok önemlidir. Bazı kem gözler ve kem diller ona dil uzatsa da, o densizliği gösterse de bizim milletimizin kahir ekseriyeti Cumhurbaşkanımızın yanındadır. Kem söz kişinin kendine aittir. İnsanın kalbinde ne varsa, dilinde de o vardır. İnsanın kalbinde ne varsa, diline o yansır. Takdir, milletimize aittir ki; milletimiz de takdirini defalarca göstermiştir." dedi.

"YARDIMLARIMIZI GÖNDERECEĞİZ"

Bayır-Bucak'ta yaşananlardan ötürü Yunusemre Belediyesi olarak yardım elini uzatmaya hazır olduklarını ve yardımları topladıklarını belirten Başkan Çerçi, "Özellikle Bayır-Bucak'ta ve başka yerlerde canla başla mücadele eden kardeşlerimiz var. Biz Suriye'de kardeşlerimizi Arap, Türkmen ya da Kürt olarak ayırmıyoruz. Orada maalesef bir dram yaşanıyor. Rusya resmen katliam yapıyor. Çoluk çocuk demeden herkesi öldürüyor. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak İHH ve Memur Sen'in katkılarıyla çok güzel bir organizasyon başlattık. Allah nasip ederse, Perşembe günü topladığımız yardımları ki şu anda 9 TIR'a ulaştık göndereceğiz. Yardım etmek isteyenler bize ulaşsınlar. Biz gidip alıyoruz" dedi.

Başkan Çerçi’den Müjde Yağmuru

Başkan Çerçi’den Müjde Yağmuru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim