• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Çerçi Rumeli Ve Balkan Göçmenleriyle Biraraya Geldi

Başkan Çerçi Rumeli Ve Balkan Göçmenleriyle Biraraya Geldi
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Öğretmenevinde düzenlenen programda dernek üyelerine seslenen Başkan Çerçi, "Biz aynı teknenin hamuruyuz. Türkiye ne kadar güçlü olursa soydaşlarımız da o kadar rahat olur." dedi.

Manisa Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği, Manisa Öğretmenevi'nde kahvaltı programı düzenledi. Kahvaltıya AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve dernek üyeleri katıldı. Kahvaltı sonrası dernek üyelerine seslenen AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türkiye'deki hükümetin güçlü ve dik duruşu, Balkanlarda yaşayan Türklere rahat nefes aldırdığını belirtirken; kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti. Baybatur, AK Parti hükümeti olarak Rumeli ve Balkan göçmenlerinin geçmişte yaşanan baskı ve asimile politikalarına maruz kalmamaları için güçlü olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

'AYNI KÜLTÜR VE DEĞERE SAHİBİZ'

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise Balkanlarda yaşayan soydaşlarla ortak bir kültür ve geçmişe sahip olduklarını dile getirdi. Başkan Çerçi, "Kültürlerin yaşatılmasında, bağların koparılmaması anlamında dernekleşmek önemli. Aynı teknenin hamurlarıyız. Aynı kültür ve değerlere sahibiz. Hepimiz bir ve beraberiz. Aynı toprakların evlatları olarak geleceğe yürüyoruz" diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI

Konuşmasında Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Çerçi şunları söyledi: "Dünyadaki güç odakları Türkiye gibi Müslüman ülkelere gözünü diktiği ülkeyi; terörle, sınırında çatışmayla kaosa sürüklemek istiyor. Bunlar bizlere bir şey yapacak kudrette değil. Bu anlamda birlik ve beraberliğimiz, sırt sırta vermemiz çok önemli. Eğer bu bozulursa başımıza felaketler gelir. Tüm zenginlik ve farklılıklarımızla dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor"

Etkinlikte dernek başkanı İbrahim Alkılıç, katkılarından dolayı AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'a plaket takdim etti.

Başkan Çerçi Rumeli Ve Balkan Göçmenleriyle Biraraya Geldi

Başkan Çerçi Rumeli Ve Balkan Göçmenleriyle Biraraya Geldi

Başkan Çerçi Rumeli Ve Balkan Göçmenleriyle Biraraya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim