• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Çerçi Mevlana’nın Torununu Ağırladı

Başkan Çerçi Mevlana’nın Torununu Ağırladı
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türk Tasavvuf ve İslam Âlimi Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî'nin 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru'yu makamında...

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türk Tasavvuf ve İslam Âlimi Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî'nin 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru'yu makamında konuk etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa'da olan, tasavvufi düşünceleriyle dünyaya yön veren Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî Hazretleri'nin 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi makamında ziyaret etti. Mevlânâ Düşüncesi Araştırma Derneği Başkanı Mehmet Veysi Dörtbudak'ın da eşlik ettiği ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ile Belediye Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz de hazır bulundu. Başkan Çerçi ile bir araya gelen Esin Çelebi Bayru, Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî'nin, tasavvuf ilminin gelişmesinde önemli bir şahsiyet olduğunu belirtirken; Manisa'da da Mevlevihane'nin yüzyıllarca derviş ve semazen yetiştirdiğini dile getirdi. Mevlânâ'nın felsefesini yaşatmak için çalıştıklarını kaydeden Esin Çelebi, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mevlânâ'nın öğretilerinin dünyaya mal olduğunu kaydeden Başkan Çerçi, günümüzde özellikle gençlerin tasavvuf ilmini tam anlamıyla bilmediğine vurgu yaptı. İlçenin de dünyaya mal olan bir düşünürün ismini aldığına vurgu yapan Başkan Çerçi, "Belediye olarak her yıl ilçemize de adını veren ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre'yi anma günleri düzenliyoruz. Bu etkinliği gelenekselleştirelim istiyoruz. Yunus Emre Hazretleri'nden hem dilimizi hem de dinimizi öğrendik. Yunus Emre, Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî ve Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri Anadolu'nun İslam ile buluşmasında, ülkenin kültürünün oluşmasında büyük katkı sağlayan şahsiyetlerdir. Bu yüce gönüllü Allah dostlarını yeni nesillerin mutlaka tanıması gerekiyor. Amerika'da yaşayan bir Hıristiyan ondan istifade ediyor. Ama biz kendi neslimize kültürümüzü tanıtamıyoruz. Gençlerimiz kendi kültüründen uzaklaşıyor, yazık ki yozlaşıyor" diye konuştu.

Başkan Çerçi Mevlana’nın Torununu Ağırladı

Başkan Çerçi Mevlana’nın Torununu Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim