• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Çerçi Akgedik Sakinlerine Seslendi:

Başkan Çerçi Akgedik Sakinlerine Seslendi:
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye'nin en prestijli projeleri arasında gösterilen Yunuskent projesinin yapıldığı Akgedik Mahallesinin...

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye'nin en prestijli projeleri arasında gösterilen Yunuskent projesinin yapıldığı Akgedik Mahallesinin altından geçecek yolda arsası bulunan hak sahipleriyle bir araya geldi. Vatandaşların yıllardır süre gelen tapulama sorununu çözeceklerini aktaran Başkan Çerçi, spekülasyonlara aldanmamalarını istedi. Kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Başkan Çerçi, "Şeytanın avukatlığını yapanlara inanmayın. Sizden tek ricamız; bizler sizler için bu kadar koştururken bizim elimizden tutun." dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunuskent'in yapılacağı alana çıkacak ve Akgedik Mahallesinin altından geçmesi planlanan yolda arsası bulunan hak sahipleriyle buluştu. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, Şule Uygur, Can Mercül, Saniye Altay, İdris Avşar, Mustafa Dandin, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz ve ilgili daire müdürleri katıldı.

KAYA ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Toplantının açılışında Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Yunuskent ile ilgili sunum yaptı, projeye ilişkin bilgiler verdi. Yunusemre'nin yeni bir belediye olmasına rağmen kentte kangren haline gelen konut sorununa el attığına vurgu yapan Kaya, TOKİ projesinin yapıldığı Akgedik Mahallesinde tapu sorunu olduğunu dile getirdi. 50-60 yıllık bir mahallede vatandaşların yaşadığı tapu sıkıntısını gidereceklerini aktaran Kılıç Kaya, proje hayata geçerken mahallelileri mağdur etmeyeceklerinin altını çizdi. Tapu sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını aktaran Kaya, "Burayla ilgili yapacağımız çalışmayı sizlerle bir araya gelerek anlattık. Tapulama sorununu çözmek için sizleri de projeye dahil edelim istedik. Süreç oldukça zorlu ancak sonuna yaklaştık sayılır. Vatandaşlarımızın tapulama sorununu çözeceğiz. Hak sahibi ve değer tespiti çalışmalarına da başladık. Plan çalışmalarında sona yaklaşıldı. Alanın tamamını düşünmek zorundayız. Süreç içerisinde alanın tüm altyapı çalışmalarını da tamamlayacağız." diye konuştu.

YOL YAPILDIĞINDA MAHALLELİ ETKİLENMEYECEK

Bölgede inşaat çalışmaları yürütülürken vatandaşın bundan minimum etkilenmesi için yol açılacağını kaydeden Kaya, yolun geçeceği güzergâhta arsası bulunan vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi. Kılıç Kaya, yolun yapılabilmesi için vatandaşlardan muvafakatname istediklerini anlatarak, "Köyün, mümkün olan en alt derecede etkileneceği şekliyle, altından 1. etap çalışmaların yapıldığı alana gelen bir yol var. Bu yol kavşağında Uzunburun, Akgedik, Gürle, Organize Sanayi ve Karaali kavşağıyla ulaşım düzenlenir hale geliyor. Burada hak sahibi ve değer çalışması yapıyoruz. Bir diğer taraftan da çalışmalar bittiğinde kimin ne kadar hakkı varsa almak üzere yol güzergâhı üzerinde alanı olan vatandaşlarımızla tespit tutanağı düzenledik. Kendilerinden muvafakatname istiyoruz. Bugünkü toplantımızın asıl amacı da bu. Vatandaşlarımız inşaat sürecinden en az ölçüde etkilensinler diye Uzunburun'dan Akgedik'in altına, oradan da 1 ve 2. etabın yapılacağı inşaat alanına bağlanan yolu yapmak istiyoruz. Çağdaş ve gelişmiş şehir anlayışı ile bir taraftan ilimizin en büyük sorunu olan konut sorununu çözerken bir taraftan da vatandaşımızın mağdur olmamasına özen gösteriyoruz." dedi.

'AKGEDİK'TE TAPULAMA SORUNUNU GİDERECEĞİZ'

Kılıç Kaya'nın ardından konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise projeyle bölgenin kalkınacağına dikkat çekti. Projeyi hayata geçirirken mahalle halkının tapu sorununu çözeceklerini anlatan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Biz mesai mevhumu gütmeden çalışıyoruz. Bizim derdimiz şehrin gelişmesini sağlamak. Biz Akgedik'e 5 bin 500 konut yapıyoruz. 8 binin üzerinde başvuru oldu. İnsanlar ev sahibi olmak istiyor. Sorun büyük! Konut açığı çok fazla. Kiralar ve ev fiyatları almış başını gidiyor. Biz buna kayıtsız kalmadık. Bize ne demedik. Anlayışımız gereği herkese sahip çıkıyor, bu anlamda projeler üretiyoruz. Akgedik'te tapulama sorunu var. Projeyi yaparken sizlere tapularınızı vereceğiz, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. İmar planında değişiklik yapılacak. Herkese imarlı tapular verilecek. Yeni imar planları çıktığında hepinizle biraya gelip haklarınızı teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

'ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI YAPANLARA İNANMAYIN'

Yolun yapılacağı güzergahtaki hak sahiplerine seslenen Başkan Çerçi, son dönemde çıkan spekülasyonlara inanılmamasını istedi. Vatandaşın inşaat çalışmalarından etkilenmemesi için yolun yapılmasının şart olduğunun altını çizen Başkan Çerçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yolun geçtiği alanda parselleri genişse onlara da arsa verelim. Yolu açmamız gerekiyor. İşi hızlandırmak istiyoruz. Birileri şeytanın avukatlığını yapıyor. 25 metre yol getiriyoruz. Zaten bedelini veriyoruz. Bakanlıktan onaylanıp değerler belirlendikten sonra sizlerle bir araya geleceğiz. Vermeyenler olursa yargı yolunu kullanacağız. Biz bu projenin altına gövdemizi koyduk ve bir an önce gerçekleşmesi için de gece gündüz çalışıyoruz. Şeytanın avukatlığını yapıyorlar, onlara inanmayın. Varsa aklınızda soru işareti gelin sorun. Şimdiki halleriyle evlerinizi, arsalarını satmaya kalksanız para etmez. Ancak tapuları verildiğinde bugünkünün en az 5 katı değer kazanacaklar. Biz, belki de sizden çok iyiliğinizi düşünerek hareket ediyoruz, buna emin olun. Sizden tek ricamız; biz, sizler için bu kadar koştururken, bizim elimizden tutun. Akgedik projemizin ilk kazananları Akgedik Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız olsun diye uğraşıyoruz."

MAHALLE SAKİNLERİNİN SORULARINI YANITLADILAR

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve başkan yardımcıları, konuşmaların ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. Mahalle Muhtarı Adem Uysal, mahallede çeşitli rivayetlerin dolaştığını ancak bu toplantıyla akıllardaki birçok sorunun yanıt bulduğunu ifade ederek, Başkan Çerçi ve ekibine teşekkür etti. Hak sahibi bazı vatandaşlar da muvafakatnameye imza attı.

Başkan Çerçi Akgedik Sakinlerine Seslendi:

Başkan Çerçi Akgedik Sakinlerine Seslendi:

Başkan Çerçi Akgedik Sakinlerine Seslendi:

Başkan Çerçi Akgedik Sakinlerine Seslendi:

Başkan Çerçi Akgedik Sakinlerine Seslendi:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim