• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Çelik’ten İmar Planı Açıklaması

Başkan Çelik’ten İmar Planı Açıklaması
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayın programında Şehzadelerde yapılacak olan İmar çalışmaları...

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayın programında Şehzadelerde yapılacak olan İmar çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayın programında Şehzadeler ilçesinin İmar" ı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şehirde beklentilerin farklı olmasına rağmen herkesin bir İmar Planı beklediğini ifade eden Başkan Çelik "Öncelikle imar ile ilgili bilindiği gibi 1/5000" lik planları yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesinde, Büyükşehir meclisinden geçmesi gerekiyor. Ardından biz ilçe belediyeleri olarak uygulama amaçlı 1/1000 ölçekli imar planlarını üst ölçekteki imar planlarına uygun olarak yapmak durumundayız. Bu konular ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar başlatıldı. Bu toplantılara zaman, zaman ilgili başkan yardımcımız da katılıyor. Bu çalışmanın hazırlık safhasında da bizde katkıda bulunmak istiyoruz. Şehirde herkes bir imar planı istiyor ama tabii ki herkesin beklentiler farklı. Burada ki genel ilke kimsenin mağdur olmayacağı ve çoğunluğun memnun olacağı bir imar planını birlikte yapmak. Bun yaparken de ben yaptım oldu anlayışı ile değil Şehzadeler, Yunusemre ve Büyükşehir'iyle hatta sivil toplum kuruluşları ile birlikte de bu çalışmalar yürütülmelidir. Geçtiğimiz dönem Manisa Belediyesi belediye Meclis üyesi ve grup başkanvekiliydim. O zamanda mecliste bir imar planı yaptırma kararını almıştık. Ardından da planla ilgili yeterli bilgiler alınamadı tepkiler oluştu. Oylamada ilk olarak imar planı CHP, MHP oyları ile geçti sonra CHP tekrar önerge verdi reddetti iptal oldu. O zaman halkımız tarafından yapılan büyük itirazlar neticesinde o planlar hayata geçmedi. Bu gün hep birlikte o hatalardan ders aldık ve herkes bunda hemfikir durumdadır" dedi.

"MANİSAMIZIN YENİ BİR İMAR PLANINA İHTİYACI VAR"

Manisa'nın yeni bir imar planına ihtiyacı olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Bu gün Manisa'mızda imar planı çok önemli bir ihtiyaç ve bir an evvel olmalı. Bununla ilgilide bir katılımcı, ortak aklı hakim kılan, vatandaşın beklentisine taleplerine de cevap verebilecek hatta revizyon imar planından çok etkilenecek olan yerlerde yaşayan vatandaşlara gidip onlara seçenekler sunup onun dışında olmadığını, yasaların müsaade etmediğini anlatarak halkında katılımı sağlanarak en güzel şekilde yapılır diye düşünüyorum. Bu nokta da Şehzadeler Belediyesi olarak biz Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu noktada da son derece samimiyiz. Bu dönem şehrimizin revizyon planları, 5 binlik yeni planları, ilave imar planları yapılır. Bunlar yeni yerleşim yerlerinin sağlıklı gelişmesi açısından son derece önemlidir. Tabi ki bunun haricinde de Şehzadeler Belediyesi olarak bizim çalışmalarımız var" dedi

"DİKMEN VADİSİNDEN DAHA GÜZEL BİR PROJEYİ HEDEFLİYORUZ"

Gediz, Kocatepe, Bayındırlık ve Dilşikar Mahalleleri ile Turgut Özal Mahallensin bir kısmında yerinde dönüşüm ile bir imar planı hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Başkan Çelik "Bilindiği gibi İshak çelebi Mahallemizin bir kısmı, Gediz, Kocatepe, Bayındırlık Mahalleleri ile Dilşikar Mahallesinin üst kısmında çarpık bir yapılaşma söz konusu. Eski gece kondular, yığma binalar ve sağlıksız yapılar var. Buralara Ambulans ve İtfaiye araçları giremiyor, çöp toplamak için araç sokamadığımız daracık sokaklar var. İnsanlarımız da oralarda birçok sıkıntıyı uzun yıllardır çekiyorlar. Bunun çözümü noktasında 6306 sayılı yasa kapsamında biz göreve gelir gelmez çalışmalarımızı başlattık. Oradaki haneler tek tek tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza dosyamızı vermiştik ve kabul gördü. Bizim bu kabul edilen dosyamızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Bakanlar kuruluna havale edecek, Bakanlar Kurulunun onayı alındıktan sonra Cumhurbaşkanımızın imzasının ardından Belediyemizin bu alanlarda imar yapma konusunda. Hemen ardından da bu mahallelerde yerinde dönüşüm yaparak, çok geniş yeşil alanların oluştuğu, sosyal donatı alanlarının oluştuğu, Ankara'daki Dikmen Vadisinin çok daha güzelinin olacağı bir çalışma yapacağız. Yine Turgutlu yolu üzerinde bulunan Cezaevi, Mermerciler Sitesi, İnşaatçılar, Hurdacılar ve Kömürcüler sitesinin bulunduğu o alanın tamamını da bir rezerv alan ilan ederek oraları da tamamen modern konut siteleri haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Çünkü orada 150 bin m² kapalı alanı olan yeni bir şehir hastanesi yapılıyor. Bu hastane orayı bir cazibe merkezi haline getirecek. Biz orada modern çağdaş Şehzadelerin doğu girişine yakışır bir şehirleşme inşaa edebilirsek bunun alt kısımlarında kalan mahallelerde yapılacak imar çalışmalarında da bu bir emsal örnek teşkil edecek" dedi.

"İMKÂNSIZLIKLAR İÇİNDE, HALKIMIZ İÇİN PROJELERİMİZİ HAZIRLADIK"

Belediye Başkanı olarak göreve geldiği ilk zamanlarda bir Belediye binası dahi yokken söz konusu imar planı çalışmalarına ciddi zaman ve ciddi bir bütçe ayırdıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Göreve geldiğimiz ilk günlerde daha herhangi bir binamız yok iken bu projelere ciddi bir zaman ve emek harcadık. Öyle ki Bakanlık böylesine ölçekte hazırlanan bir plan için bizleri tebrik etti. Çünkü daha yeni kurulmuş bir belediyenin böylesine detaylı bir plan hazırlamasının çok zor olduğunu ifade ettiler.Bu alanlarda yapılacak olan dönüşümlerin hızlı bir şekilde yapıla bilmesi noktasında TOKİ ile de görüşmeler yaptık. Onlarda böylesi bir projenin içerisinde olacaklarını bize ifade ettiler. Bizim dönemimizde böylesine güzel bir projenin hayata geçebilmesi bizi ziyadesi ile mutlu edecektir. Tüm bu çalışmaları yaparken de halkımız ile bir diyalog içerisinde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Çelik’ten İmar Planı Açıklaması

Başkan Çelik’ten İmar Planı Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim