• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Çelikcan’dan Öğrencilere Satranç Takımı

Başkan Çelikcan’dan Öğrencilere Satranç Takımı
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir'deki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören ve satranç kulübü üyesi olan öğrencilere satranç...

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir'deki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören ve satranç kulübü üyesi olan öğrencilere satranç takımı hediye ediyor.

Satranç takımı dağıtımını Misis Şehit Muharrem Erdoğan İlköğretim Okulu'nda başlatan Başkan Çelikcan Nisan ayı içerisinde geniş katılımlı satranç turnuvası düzenleyeceklerini belirtti. Çocuklarla birlikte satranç oynayan Başkan Çelikcan çocuklara başarı diledi.

Misis Şehit Muharrem Erdoğan Ortaokulu'nda satranç dağıtım töreninde konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Çocuklarımızı mutlaka bir sportif aktiviteye ve sosyal bir etkinliğe göndermeliyiz. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmelerini sağlar" dedi.

NİSAN VE MAYIS'TA SATRANÇ TURNUVASI

Asıl amaçlarının çocukların gelişiminin yanı sıra çevresini daha iyi tanıması, iyi etkileşim kurması ve sosyal yönünün gelişmesi olduğunu kaydeden Başkan Çelikcan, "Sportif faaliyetler ve sportif etkinlikler bunun için bir araçtır. Satranç sporunun da bu alanda farklı ve özel bir önemi vardır. Bu amaçla Nisan ayı içerisinde ilçemiz genelinde bir turnuva düzenleyerek çocuklarımızın bu etkinliklerden faydalanmasını sağlayacağız. Mayıs ayında ise daha geniş katılımlı uluslararası bir turnuva düzenlemeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Satranç sporunun özelliği dolayısıyla farklı bir oyun olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Satranç oyunu hedefe ulaşmada her zaman tedbirli olmayı öğretir. Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Satranç bizlere oyunda olduğu gibi yaşamda da kısa ve uzun vadeli hedeflerin olması gerektiğini, amacı olmayan oyunun da yaşamın da bir şey ifade etmeyeceğini anlatır. Satranç oyunu bize hedefe ulaşmak için bir plan yapılması gerektiğini ve bu plan doğrultusunda olanakları en iyi kullanmayı öğretir. Bu nedenle satranç sporunu okullarımızda yaygınlaştırmak amacıyla ilçemizde bulunan bütün okullarımızdaki satranç kulübü öğrencilerine birer satranç takımı hediye edeceğiz. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Çelikcan’dan Öğrencilere Satranç Takımı

Başkan Çelikcan’dan Öğrencilere Satranç Takımı

Başkan Çelikcan’dan Öğrencilere Satranç Takımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim