• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Çelik, Tomarza’da doğal gaz temel atma törenine katıldı

Başkan Çelik, Tomarza’da doğal gaz temel atma törenine katıldı
Tomarza'ya doğal gazın verilmesi için yapılan temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi...

Tomarza'ya doğal gazın verilmesi için yapılan temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi kadar ilçelerine yatırım götüren bir başka belediyenin olmadığını söyledi.

Kayserigaz'ın Tomarza'ya doğal gaz götürülmesi için yapmış olduğu temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Tomarza'ya her gittiklerinde yatırım ve hizmetlerle gittiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, 2014 yılında çıkan Bütünşehir Yasası'nın ilçeler için bir milat olduğunu belirtti. O tarihten bu yana Büyükşehir Belediyesinin gücü ve imkanlarıyla diğer ilçeler gibi Tomarza'nın da her ihtiyacını bir bir karşılamak için çalıştığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Geçen dört yılda ilçemizdeki değişimlerin en yakın şahidi sizler oldunuz. Sadece alt yapı kuruluşumuz olan KASKİ'nin yatırımları 27 milyon lirayı geçti. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın son üç yıldaki yatırımları 12 milyon lirayı buldu. Tomarza'ya üç yıl içinde yapılan kilitli parke miktarı 250 bin metrekareye ulaştı. Bu rakamlar bir rekoru ifade etmektedir. İlçelerine bu kadar yatırım yapan bir başka Büyükşehir Belediyesini bulamazsınız. Yapı Kontrol Daire Başkanlığımızın yaptığı Kadın ve Gençlik Merkezi'ni görüyor, bu merkezden yararlanıyor ve inanıyorum ki böylesine prestijli bir binaya sahip olduğunuz için gurur duyuyorsunuz. Tomarza bu hizmetleri hak ediyor. Bizler de azami gayret göstererek hak ettiğiniz hizmet ve yatırımları sizlerle buluşturuyoruz. Kent merkezinde ne varsa, ilçelerimizde de o imkanların olması için çalışıyoruz. İlçe merkezinde yapmış olduğumuz asfalt çalışmasının üzerinden daha 6 ay bile geçmedi. Fen İşleri Daire Başkanlığımız Tomarza'da 6 bin ton sıcak asfalt yaptı. Şehir merkezindeki asfalt kalitesini Tomarza ve diğer ilçelerimize taşıdık. Bunların yanında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, tarım ve hayvancılığa destek verecek hizmet ve yatırımlarını sürdürüyor. Gördüğünüz üzere tüm birimlerimizle Tomarza'nın yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Tomarza'nın doğal gaz ile birlikte önemli bir yatırıma daha kavuşacağını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Kayserigaz'ın özel sektör olmasına rağmen yer yer ekonomik kaygıları bir tarafa bırakarak kamu gibi düşündüğünü ve bu düşünce doğrultusunda yatırımlar yaptığını söyledi. Bu anlayışla kent merkezinin tamamına ulaşan temiz enerji kaynağının ilçelerimize de taşınmaya başladığını ifade eden Başkan Çelik, "İnanıyorum ki, çok kısa bir süre içinde siz değerli hemşehrilerimiz doğal gazla buluşacak. Bu anlamda Kayserigaz'ın yöneticilerini ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tomarza'ya doğal gaz taşıyacak hatta bulunan ilk boruların montajı dualarla yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim