• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Çelik: “Kış Şartlarından Dolayı Endişelenmeye Gerek Yok, Yetiştiricilerimize Her Türlü Desteği Veriyoruz”

Başkan Çelik: “Kış Şartlarından Dolayı Endişelenmeye Gerek Yok, Yetiştiricilerimize Her Türlü Desteği Veriyoruz”
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı...

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik, hayvan yetiştiricilerine her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Çelik, ülke genelinde ağır geçen kış şartlarında küçükbaş hayvan yetiştiricilerini uyararak, hayvanlarını beslemeleri konusunda tedbirli davranmaya davet etti.

Başkan Çelik, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan mağdur olmamaları yönünde azami gayret göstermelerini beklediğini ifade ederek, yetiştiricilere uyarı niteliğindeki açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Ülkemizin özellikle doğu kesimlerinde kış şartları oldukça ağır geçiyor. Meteoroloji bilgilerine göre de bu yıl daha da çetin geçeceğe benziyor. Van ilimiz ve Doğu Anadolu bölgesinde yoğun kış şartlarını yaşadığı bu dönemde 1 buçuk metreye varan kar yağışından dolayı birçok köy yolunun kapalı olması ve eksi 20 derecelere varan dondurucu soğuklar özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerini çok zor durumda bırakmaktadır. Olaya bu pencereden baktığımızda hayvanlarını kış şartlarında olsa bile beslemek zorunda olan yetiştiricilerimizin işi daha da zorlaşmaktadır. Her ne kadar yaşadığımız kış şartları mevsimsel ve geçici bir dönem olsa da vatandaşlarımızın bu şartlardan fazlaca etkilenmemesi için yaz aylarından kışı geçirecek kadar yem stoğu yapmaları ve yapılan yem stoklarının zamana yayılarak daha bilinçli kullanmaları faydalı olacaktır. Bakanlığımız son yıllarda küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için birçok destekler vermiştir. Bu manada geçmişte yaşadığımız her sıkıntımızda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gereken tedbirleri alarak yeterli desteği yetiştiricilerimize sağlayıp daima yetiştiricilerimizin yanında olmuştur. Bu nedenle yetiştiricilerimizin endişe etmemelerini ama yine de tedbirli olmalarını, hayvanlarının ağır kış şartlarından fazla etkilenmemeleri konusundaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri alacağını düşünüyorum, bütün üyelerimize kolaylıklar diliyorum".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim