• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Çelik Görme Engelliler İle Bir Araya Geldi

Başkan Çelik Görme Engelliler İle Bir Araya Geldi
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 7-14 Ocak Beyaz Baston Engelliler Haftası nedeni ile Manisa Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıda Engelli...

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 7-14 Ocak Beyaz Baston Engelliler Haftası nedeni ile Manisa Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıda Engelli Dernekleri ve görme engelliler ile bir araya geldi.

Manisa Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı programına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Şehzadeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş, Şehzadeler Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş, Engelli Meclisi Başkanı Selami Pazar, engelli dernekleri ve engelli aileleri katıldı.

Her bireyin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş, "Böylesine anlamlı bir günde bizleri bir araya getiren değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e çok teşekkür ediyorum. Engelli olmayı hiçbir birey kendi istediği ile seçmemektedir. İnsanın ömrü sevinciyle, acısıyla, tatlısıyla bir yoldur. Bu yolda her birimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle hayata tutunma konusunda sabrın en güzel örneğini gösteren bu insanlarımıza yardımcı olmak, onların sorunlarına çözüm üretmek, yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçirmek, onların toplumla kaynaşmasını sağlamak hepimizin görevidir" dedi.

"ŞEHZADELER'DE HER ZAMAN ÖNCELİK GÖRDÜK"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in her anlamda engellilere destek verdiğini ifade eden Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar, "Öncelikle tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında bizleri bir araya getirmeniz bizleri son derece mutlu etmiştir. Sayın Başkanımız Ömer Faruk Çelik bizlere her zaman öncülük engelli kardeşlerimizindir demiştir. Biz bunu Şehzadeler Belediyemizde her zaman görmüşüzdür. Şehzadeler Belediyemiz ve Kent Konseyimiz yeni kurulmuştur, buna rağmen Engelliler Meclisi olarak başarı ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Engelliler olarak tüm sıkıntılarımız birer birer çözmeye başladık. Bizler yılda sadece 1 gün hatırlanmak istemiyor. Şehzadeler Belediye Başkanımız bu konuda bizlere çok yardımcı oluyor sürekli bir araya geliyoruz. Kendisini çok teşekkür ediyorum. Bu gün buraya gelerek bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

"ASIL ENGEL GÖNÜLLERDEKİ ENGELLERDİR"

En büyük engelin gönüllerdeki ve zihinlerdeki engeller olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bugün bir sabah kahvaltısında sizlere bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi 7 - 14 Ocak Beyaz Baston Engelliler Haftası, ama çok değerli Engelliler Meclisi Başkanımızın da ifade ettiği gibi 1 haftaya, 1 güne engelliler ile ilgili hassasiyetleri sığdırıp, ondan sonra vurdumduymaz davranmak kesinlikle doğru bir davranış değil. Oysaki hayat 365 gün devam ediyor. Bizlerde bu hayatın içerisinde olduğumuza göre, herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi, yöneticilerin gerekli duyarlılığı sergilemesi ve hayatında ona göre kolaylaştırılması gerekiyor. Değerli başkanlarımızın da ifade ettiği gibi, kimse bilerek isteyerek engelli olmuyor. Ya doğuştan, ya sonra bir kaza ya da vatan savunmasında bir takım uzuvlarımız engelli hale gelebiliyor. Şüphesiz ki bu bir imtihandır. Hem engelli vatandaşlarımız hem de toplumda ki diğer vatandaşlarımız için bir imtihandır. Eğer herkes üzerine düşeni yaparsa şehirler engelsiz hale gelir. Aradaki engeller kalkar, zihinsel engelli çocuklarımız en güzel hediyelik eşyaları üretebilirler, bedensel engelliler ise turnuvalarda madalyalar alabilirler yeter ki gerekli hassasiyeti ve ilgiyi gösterelim. Görme engelli olmak problem değildir. Kişide gönül engeli varsa asıl problem budur. Bizler toplum olarak yeter ki zihinlerdeki gönüllerde ki engelleri kaldıralım. O zaman hayatın ne kadar daha çok kolaylaşacağını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

"ENGELLİLERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ"

Şehzadeler Belediyesi olarak engellilere, kadınlara ve şehit yakınlarına her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Başkan Çelik, "Biz Şehzadeler Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri, engellilerimize yönelik pozitif ayrımcılık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Birçok çalışmayı birlikte organize ettik. Engelliler meclisimize, Kadın Meclisimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda ihtiyaçları sağlıklı bir şekilde tespit ederek bunların çözümüyle ilgili projeler üretiyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu bizlerin asli görevidir. Teşekkür edilmesi gereken bir davranış değildir. Bir belediyenin birincil ve asli görevi şehirde yaşayan insanların mutluluğunu temin etmek, onlar mutlu bir şehirde yaşata bilmektir. Bunun yolu da gazilerimize, engellilerimize, şehit yakınlarımıza çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yapmaktan geçer. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Hz. Mevla'nın çok güzel bir sözü vardır "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilirler" işte biz burada hepimiz aynı duyguyu paylaşıyoruz. Bir kez daha buraya gelerek bizleri onurlandığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Çelik Görme Engelliler İle Bir Araya Geldi

Başkan Çelik Görme Engelliler İle Bir Araya Geldi

Başkan Çelik Görme Engelliler İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim